"Lavovi" protiv Belgije ili Italije traže vizu za Svjetsko prvenstvo, Šola: Rival po mjeri

"Lavovi" će prvi meč igrati u gostima 8. ili 9. maja, revanš u Crnoj Gori je 11. ili 12. maja

29078 pregleda 46 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Reuters/Angelika Warmuth
Foto: Reuters/Angelika Warmuth

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće protiv Belgije ili Italije u baražu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, odlučeno je na današnjem žrijebu.

Belgija i Italija će se u martu sastati u pretkvalifikacijama.

"Lavovi" će prvi meč igrati u gostima 8. ili 9. maja, revanš u Crnoj Gori je 11. ili 12. maja.

Crna Gora je nedavno na Evropskom prvenstvu završila na 3. poziciji grupe C i kao 14. završila učešće, čime je izborila i mjesto u 1. šeširu pred baraž za SP.

"Izvukli smo protivnika po mjeri, iako će u martu biti poznato da li nas u maju očekuje okršaj protiv Belgije ili Italije. Bez obzira na to ko će biti protivnik, moramo da budemo na oprezu i maksimalno fokusirani, ne smije da bude potcjenjivanja. Ozbiljnost i fokus trebalo bi da budu na istom nivou kao što je to bio slučaj na Evropskom prvenstvu, moramo da respektujemo protivnika i tako se ponašamo, kako u pripremi baraža, tako i u oba meča u maju", rekao je selektor Vlado Šola.

"Lavovi" su na rukometnom Euru izgubili od Mađarske i Islanda, a savladali su Srbiju i ta pobjeda im je omogućila da na današnjem žrijebu budu u prvom šeširu.

Upravo je Srbija najgore prošla, jer će u baražu igrati sa velikanom svjetskog rukometa, Španijom.

Žrijeb
foto: Eurohandball.com

"Najvažnije je da svi budemo zdravi, kako igrači koji su nastupili na EHF Euro 2024, tako i oni koji su na širem spisku. Stručni štab će već od sjutra raditi na tome da dobije video materijale, kako bi počeli sa analizom oba potencijalna protivnika, koja ćemo svakako najbolje upoznati u martu, kada ih očekuje međusobni duel", zaključio je Šola.

Svjetsko prvenstvo za rukometaše na programu je od 14. januara, do 2. februara 2025. godine u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj.

Bonus video: