Švedskoj bronza i viza za Pariz, Njemačkoj uzalud prednost domaćeg terena

Izabranici Glena Solberga slavili 34:31. Utakmicu sudili Cetinjani Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović, koji su fenomenalno odradili posao i dokazali da su zasluženo dio elite

10319 pregleda 0 komentar(a)
Džim Gotfridfson dobija udarac u glavu u duelu sa Johanesom Golom, Foto: Reuters/Wolfgang Rattay
Džim Gotfridfson dobija udarac u glavu u duelu sa Johanesom Golom, Foto: Reuters/Wolfgang Rattay

Nepravda je donekle ispravljena, rukometaši Švedske osvojili su bronzu na 16. Evropskom prvenstvu.

Selekcija „tri krune”, koja je serijom grešaka makedonskih arbitara Načevskog i Nikolova ostala bez zaslužene pobjede protiv Francuske u finalu, u obračunu velikog uloga savladala je Njemačku 34:31 (18:12).

Ekipa Glena Solberga nije samo osvojila 3. mjesto, već je i obezbijedila direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Njemačkoj se, s druge strane, desilo isto što i njenom današnjem rivalu na prethodnom Svjetskom prvenstvu - da na takmičenju na kojem je domaćin osvoji 4. mjesto.

Skandinavci su vodili sve vrijeme, u 1. poluvremenu imali sedam razlike, a blistao je Andreas Palicka, koji je u prvih 30 minuta upisao 14 odbrana i primio samo 12 golova.

Švedski golmani su u nastavku dugo imali samo jednu odbranu, što je Njemačka iskoristila da u 54. minutu priđe na 30:29.

Tada je Hampus Vane pogodio za 31:29, a Palicka sa dva zaustavljena šuta u istom napadu najavio pobjedu.

I onda stavio i tačku - u kontri je fenomenalno odbranio pokušaj Krištofa Štajnerta, a Sebastijan Karlson dao sedmi gol za 32:29.

Palicka je uhvatio „živu loptu” Renarsu Uščinsu u 58. minutu, a Feliks Klar osmim pogotkom povisio na 33:30.

Fenomenalni golman je meč završio sa 18 odbrana.

Andreas Palicka
foto: Reuters/Cathrin Mueller

Mladi desni bek Uščins je bio najefikasniji u domaćem timu sa osam golova, Johanes Gola je dao četiri, a očekivalo se više od Andreasa Volfa, koji je meč završio sa devet odbrana.

Zbog ovog poraza, tim Alfreda Gislasona moraće da igra na veoma jakom kvalifikacionom turniru 2 i da se za dvije vize za Pariz bori sa Hrvatskom, Alžirom i Austrijom.

Utakmicu su sudili Cetinjani Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović, koji su fenomenalno odradili posao i dokazali da su zasluženo dio elite.

Finale igraju Danska i Francuska, početak je zakazan za 17.45.

Bonus video: