"Plave" napokon prave - rukometašice Budućnosti opet dobile Savehof

Rukometašice Budućnost Bemaxa slavile su drugi trijumf u Ligi šampiona, pošto su u 12. kolu bile bolje do domaćeg Savehofa u Švedskoj - 27:23 (13:12)

4671 pregleda 8 komentar(a)
Godeč je bila najraspoloženija za igru, Foto: DVSC Schaefler
Godeč je bila najraspoloženija za igru, Foto: DVSC Schaefler

Rukometašice Budućnost Bemaxa slavile su drugi trijumf u Ligi šampiona, pošto su u 12. kolu bile bolje do domaćeg Savehofa - 27:23 (13:12)

Izabranice Bojane Popović do trijumfa su došle lakše nego krajem septembra u "Bamax areni", kada su slavile golom prednosti (31:30). Švedska ekipa je uz poljsko Zaglebje jedina bez bodova u Ligi šampiona, a Budućnost ima i remi sa Brestom.

Ivana Godeč sa devet golova iz 11 šuteva, te Mari Palmenova Tomova sa pet, uz tek jedan promašaj, vodile su našu ekipu do trijumfa. Sjajna je bila i Atingre na golu sa 13 odbrana (37,14 odsto).

U domaćoj ekipi koja je najveći minus imala pet golova, najbolja je bila Sesili Jensen sa šest golova, pet je postigla Tea Stankievič. Johana Bundesen je odbranila devet od 34 šuta (26,74 odsto).

"Plave", koje su bez šansi da se domognu osmine finala, do kraja imaju da odigraju još dvije utakmice u grupi A - Odenze dolazi u Podgoricu 10. februara, a sedam dana kasnije Budućnost će završiti takmičenje gostovanjem Bitighajmu.

Bonus video: