Hrvatski rukometaši bez selektora, Goran Perkovac smijenjen

Sajt „Index.hr” postavio anketu ko bi trebalo da bude novi „izbornik”, a čak 42 odsto od preko 6.000 ispitanika glasalo za Veselina Vujovića

3927 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters/Wolfgang Rattay
Foto: Reuters/Wolfgang Rattay

Hrvatski rukometni savez je „potrošio” još jednu legendu - poslije samo jednog velikog takmičenja i osvajanja 11. mjesta na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, sa mjesta selektora je smijenjen Goran Perkovac.

Kapiten reprezentacije koja je osvojila olimpijsko zlato u Atlanti 1996. godine (ima i bronzu iz Seula 1988. sa SFRJ) je jednoglasno razriješen dužnosti.

Takav rasplet se najavljivao još tokom prvenstva, iako je početak bio perfektan, jer je savladana Španija 39:29.

Hrvati su potom remizirali sa Austrijom (28:28) i savladali Rumuniju (31:25) u preliminarnoj fazi, a u glavnoj su porazili samo Njemačku (30:24), i to u duelu koji ništa nije odlučivao.

Ostalo je da se odluči ko će biti novi „izbornik”, a već od 14. do 17. aprila ga čeka veliko iskušenje - kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

U Hanoveru će se „vatreni” za dva mjesta u Parizu boriti sa Njemačkom, Alžirom i Austrijom.

Sajt „Index.hr” je postavio anketu ko bi trebalo da bude novi selektor, a čak 42 odsto od preko 6.000 ispitanika je glasalo za Veselina Vujovića.

Ipak, šanse stručnjaka rođenog na Cetinju, koji decenijama živi u Šapcu, praktično je postoje, jer su i on i svemoćni potpredsjednik HRS-a Zoran Gobac nedavno rekli da Vujović nikada neće biti selektor Hrvatske.

U „ponudi” su i imena domaćih stručnjaka Nenada Kljajića, Slavka Goluže, Nenada Šoštarića i Ivice Obrvana, kao i bivšeg trenera Barselone Ćavija Paskvala.

Bonus video: