Delegacija RSCG kod Džudi Rajzing Rajnke: Dijelimo istu odgovornost i privilegiju, jer smo ambasadori svojih država

Ambasadorka SAD je tokom nedavnog šampionata svijeta poslala poruku podrške "lavicama" za koju je istakla da je najgledaniji video snimak na zvaničnim kanalima Ambasade, od kada obavlja navedenu funkciju u našoj državi

3305 pregleda 9 komentar(a)
Foto: RSCG
Foto: RSCG

Dijelimo istu odgovornost i privilegiju, jer smo ambasadori svojih država, poručila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ona se na taj način obratila rukometašicama Crne Gore, koje su uz selektorku Bojanu Popović, njenu prvu saradnicu Maju Savić, predsjednika i direktora Rukometnog saveza (RSCG) Petra Kapisodu i Emira Bešliju, prisustvovale prijemu u njenoj rezidenciji.

Iz RSCG u saopštenju naglašavaju da je Rajzing Rajnke na taj način ukazala veliku čast reprezentaciji nakon uspješnog nastupa i osvajanja sedmog mjesta na Svjetskom prvenstvu koje je održano u decembru prošle godine.

Ona je tokom tog šampionata poslala i poruku podrške, za koju je istakla da je najgledaniji video snimak na zvaničnim kanalima Ambasade, od kada obavlja navedenu funkciju u našoj državi.

"Pokazale ste kako žene i timska igra donose velike rezultate na najvećem nivou. Timski rad je ono što je potrebno i ovoj državi. To je nešto čemu učite sve nas. Vi ste Crnu Goru dovele na svjetsku scenu, pokazale da se i iz male države mogu praviti rezultati za poštovanje. Vi ste uzor djevojčicama koje kreću vašim putem, vaša emocija je nešto što sve nas oduševljava i želim vam mnogo uspjeha i u narednom periodu", rekla je Rajzing Rajnke.

Kapisoda i Rajzing Rajnke
Kapisoda i Rajzing Rajnkefoto: RSCG

RSCG dodaje da je Rajzing Rajnke istakla poštovanje i za odnos i izdanja muške reprezentacije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, a "lavove“ je na prijemu predstavljao kapiten Mirko Radović.

U ime Rukometnog saveza Crne Gore i reprezentacije Kapisoda i Bojana Popović izrazili su zahvalnost Rajzing Rajnke za podršku koju je pružala reprezentaciji tokom Svjetskog prvenstva.

Kapisoda je ambasadorki uručio i dres našeg nacionalnog tima sa njenim imenom, uz očekivanje da je upravo to ono što joj je potrebno kada u budućnosti bude bodrila "lavove" i "lavice".

"I posljednji rezultati naših reprezentacija, a koje ste prepoznali i Vi, potvrda su da je to najbolji brend koji ova država ima na međunarodnoj sceni. Stoga, možemo da ponovimo – rukometašice i rukometaši su naši najbolji ambasadori, koji ponosno predstavljaju malu, ali državu koja ima sportiste sa velikim srcem. Do svih rezultata u proteklih 18 godina od kada je naša država obnovila nezavisnost, stigli smo zahvaljujući talentu, ali i karakteru i ponosu koji posjedujemo", istakao je Kapisoda.

Bonus video: