Maja Savić: Kad imamo snage možemo da se nosimo sa svima

Rukometašice Budućnost Bemaxa poražene od Odenzea 33:17, iako su imale plus dva (13:11) u 26. minutu. Zbog temperature nije Bojane Popović, pa je desetkovanu ekipu vodila njena pomoćnica

4582 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax

Porazom od Odenzea (33:17), rukometašice Budućnost Bemaxa su stavile tačku na utakmice u Ligi šampiona u Podgorici.

Ostalo im je još gostovanje Bitighajmu za sedam dana, kada će se staviti tačka na jednu od najgorih sezona u istoriji kluba.

Oslabljena ekipa, koja je u odnosu na početak sezone ostala bez tri igračice projektovane za liderke (Milena Raičević, Kalidijatu Nijakate i Noemi Hafra), imala je i problema sa virusom prethodnih dana.

To se i osjetilo na terenu, jer su „plave” vodile 13:11 u 26. minutu, ali su do kraja dale samo četiri gola.

„Imale smo zdravstvenih problema, jer su tri igračice bile pod virusom, jedna je imala problema sa leđima, a na kraju je i Bojana dobila temperaturu. Bilo je jako teško završiti ovu sedmicu, bila je veoma izazovna, jer smo radile treninge četiri na četiri i pet na pet. Potrudile smo se da odigramo što bolje, dok su djevojke imale snage ispoštovale su sve maksimalno i možemo da budemo zadovoljne 1. poluvremenom”, istakla je 47-godišnjakinja iz Berana.

U nastavku je, međutim, do izražaja došla bolja spremnost Odenzea.

„Igrala sam u Danskoj, znamo koliko je teško trčati sa njima. U 2. poluvremenu smo imale mnogo problema, bilo nam je teško da sklopimo odbranu, jer smo u napadu teško dolazile do gola. I kad smo stvarale šanse, nismo dolazile do pogotka, pa je Odenze devet puta pogodio iz tranzicije”.

I pored ubjedljivog poraza, Savićeva je vidjela pozitivne stvari.

„Virus je ostavio trag, ali sam zadovoljna jer su djevojke dale maksimum. Nisam, naravno, zadovoljna rezultatom, ali jesam pristupom igri i zalaganjem. Pokazale smo makar u jednom poluvremenu, kad imamo snage, da možemo da se nosimo sa svima”.

Jelena Vukčević je bila najbolja sa sedam golova.

„Dobro smo ušle u utakmicu, hrabro i odlučno, imale smo energiju. Pokušale smo da ispoštujemo sve što je traženo od nas i dobro parirale Odenzeu, ali je u 2. poluvremenu sve nestalo. Razočarana sam zbog toga. Žao mi je što je ovakav rezultat, borile smo da ne bude tako”, poručila je 19-godišnja Podgoričanka.

Odenze je u Podgorici slavio još ubjedljivije nego u svojoj dvorani, gdje je bilo 39:24.

„U 1. poluvremenu smo bili nervozni, ali smo u 2. igrali izvanrednu odbranu i imali izuzetnu golmanku. Veoma sam srećan rezultatom i kako je ekipa odreagovala, jer smo sredinom sedmice primili preko 40 golova, a sada 17”, istakao je Ole-Gustav Gjekstad, čiji je tim prije tri dana izgubio od Ikasta 43:35.

Bonus video: