Novi debakl Budućnost Bemaxa za kraj najgore sezone u istoriji kluba

Treći put u sezoni tim Bojane Popović zaleđen na minus 18, ovog puta na gostovanju Bitighajmu - 34:16

15690 pregleda 138 reakcija 38 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević
Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević

Oproštaj od Lige šampiona je najbolji pokazatelj cijele sezone Budućnost Bemaxa - dvostruki prvak Evrope je doživio brodolom na gostovanju Bitighajmu i sa 34:16 ponovo izjednačio najteži poraz u istoriji kluba.

Elitno takmičenje će završiti na 14. mjestu sa boljim učinkom samo od Savehofa i Zagvembja iz Lubina, koji su na nuli.

Sve je u „MHP areni” u Ludvigzburgu riješeno i prije nego što je meč počeo, jer tim Bojane Popović nema kvalitet za najjače klupsko takmičenje na svijetu.

Ekipa koja je ove sezone prvo izjednačila najteži poraz u klupskoj istoriji (39:24 u Odenzeu), a potom četiri puta to nadmašila (37:19 od Đera, 44:26 od ĆSM Bukurešta, 33:17 od Odenzea u „Bemax areni” i današnjih 34:16), te od rumunskog prvaka i primila najviše golova ikada, držala se samo do 3:2 u 4. minutu.

Njemice su tada serijom 7:0 otišle na 10:2 i najavile novu katastrofu „plavih”, koje su već u finišu 1. poluvremena imale minus 12 (18:6).

Ista razlika je bila i na poluvremenu (19:7), a Gabrijela Dijaš-Moreski je sjajnim odbranama „ubijala” i ono malo samopouzdanja Ivone Pavićević i drugarica.

Zato je razlika i rasla do 29:13 na osam minuta do kraja, pa je samo bilo pitanje hoće li Budućnost otići na ispod minus 18, na koliko je završila u Đeru i Bukureštu.

Domaće su otišle na plus 17 (31:14), Vanesa Agović sa dva gola smanjila na 31:16, ali je Bitighajm meč završio sa tri pogotka i zadao novi šamar kolektivu koji je godinama bio ponos Podgorice i Crne Gore.

Budućnosti sada slijedi duga pauza, jer će u maju igrati mečeve za titulu nacionalnog prvaka i finale Kupa 21. maja. Jasno je da je ova sezona bačena niz vjetar, da su praktično sve akvizicije tokom ljeta bile pogrešne, zbog čega i slijedi potpuna rekonstrukcija ekipe.

Jelena Despotović se vratila, ali će debitovati tek protiv Rudara u mečevima za titulu, Đurđina Jauković i Nina Bulatović će biti tu od ljeta, stiže i Ruskinja Valerija Kirdjaševa, a u planu je još nekoliko pojačanja.

Najveći crnogorski klub, međutim, više nije magnet za vrhunske igračice kao nekada, jer je daleko od vrha i može da odigra maksimum 20 utakmica u sezoni.

A i ko će da dođe u tim koji je sezonu završio sa gol-razlikom minus 122, tj. 8,7 po utakmici?

BITIGHAJM - BUDUĆNOST BEMAX 34:16 (19:7)

Ludvigzburg - „MHP arena”. Gledalaca: 1.511. Sudije: Bočakova i Janošikova (Slovačka). Sedmerci: Bitighajm 3 (3), Budućnost Bemax. Isključenja: Bitighajm 2, Budućnost Bemax 8 minuta.

Bitighajm: Lenborg (dvije odbrane), Dijaš-Moreski (18 odbrana), Gasama-Sisoko 3, Dol 4 (3), Birtić 1, Smits 2, Kudlač-Gloc 3, Johansen 2, Hvenfelt 3, Dulfer 9, Anderson 2, Berend 2, Faluvegi 3.

Budućnost Bemax: Atingre (sedam odbrana), Gigerih (tri odbrane), Marsenić 3, Marković 1, J. Vukčević 4, Godeč 2, Popović, Nijakate, Čališkan, Ivanović 1, Agović 3, Radević, Tomova, Kadović, Pavićević 1, N. Vukčević 1.

Bonus video: