"Lavovi" 14. na EHF rang listi

Iz EHF-a podsjećaju da će ovaj plasman biti osnova kada se budu određivali šeširi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026, a sve to znači da će Crna Gora završiti u drugom po kvalitetu

3014 pregleda 2 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Još jedno veliko takmičenje je iza rukometaša Crne Gore, a i nakon njega "lavovi" se nalaze u vrhu evropskog rukometa...

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je najnoviju rang listu na kojoj se Crna Gora nalazi na 14. mjestu - tačnije momci Vlada Šole imaju isti broj osvojenih bodova (148) kao Austrija na 13. odnosno Srbija na 15. poziciji.

Iz EHF-a podsjećaju da će ovaj plasman biti osnova kada se budu određivali šeširi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026, a sve to znači da će Crna Gora završiti u drugom po kvalitetu.

Svjetski prvak Danska i dalje je prva na listi, dok je drugoplasirana Francuska, selekcija koja je nedavno postala šampion Evrope - treće mjesto drži Švedska, a Top 10 kompletiraju Njemačka, Španija, Norveška, Mađarska, Island, Hrvatska i Slovenija.

Najveći napredak na EHF listi napravila su Farska Ostrva - skokom od deset pozicija debitant na nedavnom Evropskom prvenstvu stigao je do 20. mjesta.

Bonus video: