"Lavice" na okupu, Popović: Protiv Srbije će odlučivati nijanse, ali želimo da pobijedimo

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore počela pripreme za utakmice protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prvi meč u četvrtak (18) u Zrenjaninu, revanš u nedjelju (18) u Podgorici

9451 pregleda 18 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Boris Pejović
Bojana Popović, Foto: Boris Pejović

Utakmicama protiv Srbije, ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

"Lavice" su se okupile danas u Podgorici, a prvi meč protiv Srbije igraju u četvrtak (18) u Zrenjaninu, dok je druga utakmica u nedjelju (18) u "Bemax areni".

Predstojeći dvomeč odlučiće pobjednika kvalifikacione grupe za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će u novembru biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Nakon dva odigrana kola, izabranice Bojane Popović su na čelu kvalifikacione grupe sa četiri boda, dok Srbija ima tri. U grupi su još Bugarska i Turska.

"Očekuje nas taj dvomeč - biće strašno uzbudljivo i zanimljivo. Neće biti jednostavno. U Zrenjaninu nas očekuje puna sala. Ono što je Srbija rezultatski uradila na Svjetskom prvenstvu možda nije zvučno, ali je odličnu ekipu imala i nosila se sa velikim ekipama do samog kraja. Protiv Njemačke i Danske su bili u egalu do 55. minuta, te utakmice smo najviše analizirali", kazala je selektorka Bojana Popović.

Popović posebno ističe dvije rukometašice Srbije.

"Dvije igračice koje bih izdvojila su Janjušević iz Rapida i Jovović iz Debrecina. Obje su napredovale i tu će najveća opasnost da prijeti. Imamo dva treninga da analiziramo i u srijedu putujemo u Srbiju. Nema puno vremena, brzo moramo da radimo i da se vraćamo na ono što je funkcionisalo na Svjetskom prvenstvu i u napadu i u odbrani. Da se toga držimo i da na ova dva treninga samo utvrdimo još neke stvari. Biće zanimljivo, biće teška sedmica - svi dolaze umorni, ali se iskreno nadam da će da pronađu motiv", rekla je selektorka.

"Lavice" će nakon mečeva protiv Srbije, u aprilu igrati protiv Turske (3. 4) i Bugarske (7. 4) i to će biti posljednje provjere pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji se održava u Ulmu, koji je na programu od 11. do 14. aprila. Crna Gora je u grupi sa Paragvajem, Slovenijom i Njemačkom.

"Pred Ulm ćemo imati provjere protiv Bugarske i Turske, ali ovo može da nam da smjernice za ono što nas čeka. I Njemačka i Slovenija igraju kvalifikacije, pa ćemo i mi njih da gledamo To su utakmice koje će biti dobre za analizu, za ono što slijedi. Imamo materijal sa Svjetskog prvenstva. Ne može puno da se promijeni, ekipe mogu da izgube jednog ili dva igrača ili da ubace nekog novog, ali suština ostaje ista. Sve je stvar trenutne forme igrača i njihovog osjećaja. Da li su igrale ili nisu i da li je samopouzdanje na dobrom nivou. Nama je najbitnije kad se skupimo da je većina zdrava", poručila je selektorka.

Crna Gora protiv Srbije neće biti kompletna.

"Ovog puta je Nina Bulatović bila na spisku, došla na preglede, ali sigurno neće učestvovati na prvoj utakmici, dok je pod znakom pitanja za drugu utakmicu. Ima hematom koji je muči dvije sedmice. Čekamo nalaze magneta u srijedu da pokaže da li je ruptura ili nije. Ana Popović nije na spisku, jer je na posljednjoj utakmici Lige šampiona slomila nos. Biće odsutna tri-četiri sedmice. Nadam se da će se oporaviti do onoga što slijedi kasnije. Za ostale ćemo da vidimo. Nadam se da će sve biti kako treba", poručila je selektorka.

Kalkulacija nema - "lavice" žele obje pobjede.

"Utakmica mora da se igra maksimalno. Srbija je jaka reprezentacija, nema skrivanja, da svako da svoj doprinos i da se dobije utakmica - i tamo i ovdje. Želimo to. Dosta je izmijenjen sastav i kod njih i kod nas. Dešava se blaga smjena generacija, tako da se i oni pronalaze i pokušavaju da nađu ritam, na svakom okupljanju žele nešto novo da probaju. Tako je i kod nas - slični smo, odlučivaće nijanse", zaključila je Bojana Popović.

Bonus video: