Atingre je "lavica" - nova golmanka Crne Gore debituje protiv Srbije

"Golmanka rođena u Obali Slonovače, sada će sa Marinom Rajčić, činiti sjajan tandem na golu 'lavica' i biće značajan adut u borbi za ostvarenje glavnog cilja u ovoj godini - plasman na Olimpijske igre u Parizu", kažu iz RSCG

13319 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Armel Atingre, Foto: RSCG
Armel Atingre, Foto: RSCG

Nekadašnja golmanka Francuske biće novi adut rukometašica Crne Gore na putu ka Parizu - Armel Atingre je dobila državljanstvo naše zemlje i od sada će čuvati gol "lavica".

Kako se navodi iz Rukometnog saveza Crne Gore, golmanka Budućnost Bemaxa, pravo nastupa je dobila nakon što je stekla crnogorsko državljanstvo prijemom, te kompletiranja potrebne procedure pred Svjetskom rukometnom federacijom (IHF).

Na debi u dresu sa državnim grbom Crne Gore neće dugo čekati - već u četvrtak biće u sastavu za gostovanje selekciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Atingre će naročito biti značajna nakon teške povrede koju je Marta Batinović doživjela na Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zbog čega je očekuje duža pauza. Golmanka rođena u Obali Slonovače, sada će sa Marinom Rajčić, činiti sjajan tandem na golu 'lavica' i biće značajan adut u borbi za ostvarenje glavnog cilja u ovoj godini - plasman na Olimpijske igre u Parizu", dodaje se u saopštenju.

Atingre je svojevremeno branila boje Francuske, ali je posljednji nastup za tu selekciju upisala prije deset godina na Evropskom prvenstvu.

Rukometni savez Crne Gore zahvalio ambasadoru u Francuskoj Ivanu Ivaniševiću, koji je kako kažu dao veliki doprinos u kompletiranju potrebne procedure.

Atingre je 2020. iz mađarskog Fehervara stigla u Budućnost, a u karijeri je nastupala za francuske klubove Ivri, Flori Loare, Isi Pariz i Nant i tursku Ankaru.

Bila je najbolja golmanka francuskog prvenstva 2013. i 2014. godine.

MUP: Prijem od posebnog značaja za sportski interes

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je resoni ministar Danilo Šaranović uručio crnogorski pasoš toj rukometašici, "kao osobi čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za sportski interes naše države".

Šaranović Atingre
foto: MUP

"Rukometni savez Crne Gore je istakao da ovo predstavlja veliko pojačanje za nacionalni tim za buduće nastupe na mnogim međunarodnim sportskim takmičenjima, s obzirom na to da se radi o mladoj i perspektivnoj igračici, koja trenutno spada u red najboljih golmanki u Evropi. Ministar Šaranović se tokom susreta zahvalio perspektivnoj rukometašici na doprinosu koji daje crnogorskom rukometu i poželio uspjeh u daljoj rukometnoj karijeri", saopštio je MUP.

Bonus video: