Zvučno pojačanje Budućnosti - Dženi Karlson u plavom

"U posljednje četiri godine jedna je od najboljih igračica nacionalnog tima, koji je na posljednjem velikom takmičenju – Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zauzeo četvrto mjesto. Karlson je bila treći strijelac svog tima sa 28 golova i 10. na listi najboljih asistentkinja planetarne smotre", navode iz Budućnosti

4271 pregleda 6 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Zvučno pojačanje za crnogorskog velikana - švedska reprezentativka i igračica francuskog Bresta Dženi Karlson nova je rukometašica Budućnost Bemaxa.

Ona je sa klubom iz Podgorice potpisala ugovor za narednu sezonu.

Karlson igra na poziciji srednjeg beka, nastupala je za više klubova u Švedskoj i Danskoj, a od marta 2022. godine nosila je dres Bresta.

"U posljednje četiri godine jedna je od najboljih igračica nacionalnog tima, koji je na posljednjem velikom takmičenju – Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zauzeo četvrto mjesto. Karlson je bila treći strijelac svog tima sa 28 golova i 10. na listi najboljih asistentkinja planetarne smotre", navode iz Budućnosti.

U ovogodišnjem izdanju EHF Lige šampiona, 28-godišnja igračica u dresu Bresta postigla je 27 golova.

Time se nastavlja formiranje tima za narednu sezonu, u koju Budućnost Bemax ulazi jača za crnogorske reprezentativke Đurđinu Jauković, Jelenu Despotović i Ninu Bulatović koje se vraćaju u naš klub, dok je iz Rostov Dona stigla Ruskinja Valerija Kirdjaševa.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova, a timu će biti priključeno i nekoliko igračica iz Rudara.

Bonus video: