Pobjede u Zrenjaninu i Podgorici kao uvod u bitke za Pariz

Rukometašice Crne Gore prvi meč sa Srbijom očekuje u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani" u četvrtak (18h), dok će se isti rivali oči u oči naći i tri dana (18h) kasnije u "Bemax areni"

4907 pregleda 3 komentar(a)
Maksimalan fokus i borbenost od početka do kraja: Jelena Despotović, Foto: IHF
Maksimalan fokus i borbenost od početka do kraja: Jelena Despotović, Foto: IHF

Sa pogledom ka Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj, a mislima u Ulmu - rukometašice Crne Gore dvomečom protiv Srbije nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koji će na neki način biti i sjajna provjere pred olimpijske kvalifikacije u aprilu.

"Lavice" prvi meč sa Srbijom očekuje u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani" u četvrtak (18h), dok će se isti rivali oči u oči naći i tri dana (18h) kasnije u "Bemax areni" u Podgorici.

Cilj djevojaka Bojane Popović je jasan.

"Sigurno je da idemo po dva boda i tamo i kod kuće - to je za nas jako važno", istakla je Jelena Despotović, bek Crne Gore.

Sličnu poruku imala je i Tatjana Brnović.

"Želimo da osvojimo dva boda - prvo u Zrenjaninu, pa kod kuće. Može se reći da smo favoritkinje protiv Srbije i na nama je da odbranimo tu ulogu", riječi su crnogorske pivotkinje.

Tatjana Brnović
Tatjana Brnovićfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Rival je dobro poznat...

"Srbija je kvalitetna reprezentacija, pokazala je to i na Evropskom prvenstvu, gdje bila u egalu sa domaćinom Danskom i reprezentacijom kakva je Njemačka. Sada igra pred svojom publikom, tako da će zahtijevati od nas maksimalan fokus i borbenost od početka do kraja. Pobjeda je naša želja", naglasila je Jelena Despotović.

Crna Gora je posljednje veliko takmičenje, Mundijal u Skandinaviji, završila na sedmoj poziciji, dok je Srbija na kraju bila 21.

"Očekuju nas dvije ozbiljne utakmice i dobro poznat rival - sve se gleda samo kroz pobjedu ili poraz. Nama je imperativ pobjeda, drugih dodatnih motiva nema", smatra Tatjana Brnović.

Kvalifikacije za Olimpijske igre teško da i u ovom trenutku mogu da budu u drugom planu.

"Sve ovo izgleda kao finalna priprema za taj turnir u aprilu. Naravno, da je jedna od glavnih tema od trenutka kad smo izvukli grupu, jer su Olimpijske igre san svakog sportiste - koliko god da to zvuči kao kliše. Mislima smo već tamo, ali ovo nisu utakmicu koje su manje važne", ne krije Tatjana.

Na turniru u Ulmu rivali "lavica" biće domaća Njemačka, Slovenija našeg Dragana Adžića i Paragvaj - dvije najbolje selekcije kupiće kartu za Igre u Parizu.

"Znamo šta nas čeka u aprilu, tako da svaki trenutak koji imamo zajedno koristimo", zaključila je Jelena.

Bonus video: