Još jedno pojačanje iz Bresta - Aisatu Kujate nova rukometašica Budućnosti

"Zbog povrede je propustila Olimpijske igre 2021. godine, ali se u posljednje dvije godine vratila na najveću scenu i očekuje se da će naredne sezone igrati značajnu ulogu u timu Bojane Popović"

11894 pregleda 3 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost Bemax
Foto: ŽRK Budućnost Bemax

Nakon Dženi Karlson u Podgoricu stiže još jedno pojačanje iz vicešampiona Francuske.

Aisatu Kujate, 28-godišnja Francuskinja koja igra na poziciji desnog beka, nova je rukometašica Budućnost Bemaxa - ona stiže iz Bresta i plavi dres će nositi tokom naredne sezone.

"Kujate je povremena francuska reprezentativka od 2018. godine, a 2020. sa nacionalnim timom osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu. Zbog povrede je propustila Olimpijske igre 2021. godine, ali se u posljednje dvije godine vratila na najveću scenu i očekuje se da će naredne sezone igrati značajnu ulogu u timu Bojane Popović", kažu iz Budućnosti.

Prije Bresta nosila je dresove Nice i Bezansona.

Kujate je inače, šesto pojačanje za narednu sezonu, nakon što su ugovor sa dvostrukim prvakom Evrope potpisale pomenuta Karlson i Ruskinja Valerija Kirdjaševa, a u Budućnost se vratila crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova, a timu će biti priključeno i nekoliko igračica iz Rudara.

Bonus video: