Atingre: Bilo je kao san 2022, biće i sada tako

Rukometašice Crne Gore večeras (18 časova) u rasprodatoj „Bemax areni” protiv Srbije igraju za 1. mjesto u grupi kvalifikacija za EHF Euro, nova reprezentativka jedva čeka debi pred domaćom publikom

19289 pregleda 56 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Ivica Veselinov/Rukometni savez Srbije
Foto: Ivica Veselinov/Rukometni savez Srbije

Pasoši za Evropsko prvenstvo su pečatirani, ostalo je samo da se vidi sa kojeg će mjesta rukometašice Crne Gore ući u žrijeb za šampionat u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj.

Ukoliko večeras (18 časova) u „Bemax areni” drugi put za 72 sata savladaju Srbiju, „lavice” će gotovo i teoretski osigurati 1. mjesto u grupi 6, samim tim i bolji šešir.

Biće ovo deveti međusobni meč nekadašnjih sunarodnjakinja, a mnogo više uspjeha ima Crna Gora - upisala je šest pobjeda (najvažnija u polufinalu EHF Eura 2012. u „Beogradskoj areni” - 27:26), remi i poraz na Svjetskom prvenstvu 2021. u Španiji sa izuzetno oslabljenim timom (27:25).

Prije tri dana u „Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu zablistale su Tatjana Brnović i Itana Grbić, koje su akcijom za TV špice iskreirale gol za pobjedu, a svi se nadaju da će večeras biti lakše.

Razlog za takva očekivanja je i što će „Bemax arena” biti puna, jer su ulaznice „planule”.

„Očekivale smo tešku utakmicu u Zrenjaninu, ali se vidjelo koliko smo dobar i jak tim. I kada nam nedostaju neke igračice, to se na terenu ne primjećuje. Odigrale smo fantastično. U 1. poluvremenu smo imale prednost, u drugom su bili malo neujednačeni aršini i kriterijum, ali to je normalno na gostujućem terenu. U aprilu nas čeka kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i vježbale smo neke situacije, jer će u Ulmu biti jako teško protiv Njemačke i Slovenije”, istakla je Maja Savić.

Srbija će pokušati da iznenadi u Podgorici, napad na pobjedu je najavio i selektor Uroš Bregar, ali se zna ko je favorit.

„Želimo da na najljepši mogući način završimo ovu sedmicu. Bregar je rekao da neće doći sa bijelom zastavom, normalno je i sportski da Srbija traži pobjedu ovdje. I mi, međutim, želimo trijumf, pogotovo zbog toga što igramo na domaćem terenu”, jasna je prva pomoćnica Bojane Popović.

Nova reprezentativka, Armel Atingre, očekuje isti ishod kao u Zrenjaninu.

„Vjerujem da ćemo odigrati još bolje, jer sada imamo prednost domaćeg terena. Nisam iznenađena igrom protivnica u 2. poluvremenu prvog meča, znala sam da će pokušati da se vrate, jer su mečevi između Crne Gore i Srbije uvijek specifični. Nadam se da ćemo sada cijelu utakmicu odigrati kao 1. poluvrijeme u Zrenjaninu, jer smo tada bile odlične i pokazale zajedništvo”, istakla je 35-godišnja golmanka.

Djevojka rođena na Obali Slonovače, koja je ranije nastupala za Francusku, večeras će prvi put braniti gol Crne Gore pred domaćim navijačima.

Ali, dobro zna kakva atmosfera može da bude, jer je bila u stručnom štabu na Evropskom prvenstvu 2022. godine kada su “lavice” u grupi igrale u „Morači”.

„Biće kao i uvijek, znam to. Posljednje takmičenje je za mene bilo kao san, znam da će opet biti tako. Pobjedom bismo osigurale 1. mjesto, to ćemo i uraditi”, samouvjereno je poručila Atingre pola na crnogorskom, pola na engleskom jeziku.

Tanja Ivanović ne sumnja u novi trijumf.

„Želja da pobijedimo se ne dovodi u pitanje. Nije nam bilo lako da igramo u Zrenjaninu, ali smo dobro počele. Odbrana je bila na vrhunskom nivou, u nastavku je malo pala, ali raduju dva osvojena boda. Očekujemo još jedan težak i zahtjevan meč, a srećne smo što će dvorana biti puna i očekujemo da ćemo uživati”.

Bonus video: