Tatjana Brnović: Ponosna sam, ali moramo bolje da bismo u aprilu ostvarile san

„Hvala svima koji su nas podržali. Od zagrijavanja smo počele da se ježimo, atmosfera je bila nestvarna”, rekla je jedna od najboljih pivotkinja svijeta nakon pobjede nad Srbijom

9348 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Po ko zna koji put, Tatjana Brnović je pokazala da je jedna od najboljih pivotkinja svijeta.

Fenomenalna Podgoričanka je dala sedam golova, izborila nekoliko sedmeraca i bila opet nerješiva enigma za odbranu, ali i napad Srbije.

Zahvaljujući njenom vrhunskom izdanju, „lavice” su drugi put za 72 sata savladale komšinice (26:25) i obezbijedile 1. mjesto u grupi 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Vrlo teška i zahtjevna utakmica. Srbija je odlično odigrala oba meče, bila je velika borba, neizvjesno do samog kraja. Presrećne smo sa dva boda, a obje ekipe su odigrale vrhunski. Ovaj dvomeč nam je bio izuzetno koristan, da vidimo koliko smo napredovale i šta moramo da popravimo”.

Atmosfera u „Bemax areni” je bila sjajna, dupke puna dvorana je nosila igračice do pobjede, mada je očito bilo da je kod nekih to stvorilo i kontraefekat.

„Hvala svima koji su nas podržali. Od zagrijavanja smo počele da se ježimo, atmosfera je bila nestvarna”.

Igračica Krima je naglasila da je očekivala jak otpor rivala.

„Poslije prethodne utakmice je bilo jasno da je Srbija spremna da se bori, da će doći sa pravim pristupom. Nije posustajala, zato mi je ova pobjeda draža i vrjednija. Znala sam i da ponekad, kada je mnogo publike, ruka bude stegnutija, da bude više pritiska iz želje da se pokažemo u najboljem svjetlu. Bile smo stegnute, nismo bile rastrčane, ali su najbitnija dva boda”.

Jasno je da Crna Gora mora da podigne nivo igre do sredine aprila, kada u njemačkom Ulmu igra kvalifikacije za Olimpijske igre. Za dva mjesta u Parizu boriće se sa domaćinom, Slovenijom i Paragvajem, a do tada bi ekipi trebalo da se priključe i Andrijana Popović i Jelena Vukčević.

„Puno nam znače ove pobjede, uvijek je lijepo dobiti ovakve utakmice, kada borba traje do kraja. Mnogo sam srećna zbog četiri boda i osiguranog plasmana na Evropsko prvenstvo, ali znam da ćemo morati da budemo puno bolje da bismo ostvarile svoj san u aprilu”, jasna je 25-godišnja Podgoričanka.

Selektor Srbije Uroš Bregar je teško podnio poraz na terenu, oštro je protestovao kod hrvatskih sudija Davora i Zorana Lončara da u posljednjem napadu sude faul Jovani Jovović. Na pres konferenciji nije o tome želio da govori.

„U Zrenjaninu i u Podgorici je publika fer, bez incidenata, sve je prošlo sportski. Odigrali smo dva fenomenalna meča, ali se vidi da nemamo iskustvo kao Crna Gora, ni puno igrača koji nastupaju u Ligi šampiona. Tužno je da na dvije utakmice ne osvojimo ni bod, a da nam je gol-razlika minus dva. Moram da budem ponosan na ekipu, jer je bilo pitanje koliko dugo ćemo izdržati u Podgorici, a odlučila je jedna lopta. Crna Gora je veoma dobro iskoristila naše isključenje, mi smo izgubili ritam, a i protivnička golmanka je odbranila neke važne šuteve”, istakao je slovenački stručnjak.

Bonus video: