Bojana pred bitke za Pariz: Pravi je trenutak za ovu generaciju, odlazak na OI kao medalja

Rukometašice Crne Gore počele pripreme za finiš kvalifikacija za EP i mečeve godine na predolimpijskom turniru u Ulmu

13560 pregleda 7 komentar(a)
"Ko ne vjeruje, ko ne vidi malo dalje i nema snove ne treba da bude tu": Bojana Popović, Foto: Shutterstock
"Ko ne vjeruje, ko ne vidi malo dalje i nema snove ne treba da bude tu": Bojana Popović, Foto: Shutterstock

Četrnaest dana za četvrte Olimpijske igre - rukometašice Crne Gore danas su počele pripreme za ključni dio godine, vjerovatno i ključni trenutak od Igara u Tokjiju 2021.

"Lavice" su se okupile u Podgorici, a do 14. aprila očekuje ih finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gdje su već obezbijedile plasman i turnir u Ulmu gdje čekaju dvije karte za Olimpijske igre.

"Svjesne smo situacije u kojoj se nalazimo i znamo šta slijedi... Ova sedmica dolazi kao pripremna za ono što će se desiti u Ulmu", poručila je selektorka Bojana Popović na današnjem brifingu.

Već u srijedu (15.00h) njene djevojke očekuje duel sa Turskom u Rizeu, zatim u nedjelju i meč sa Bugarskom u Podgorici, dok bitke za Pariz kreću 11. aprila utakmicom sa Paragvajem. U grupi u Ulmu sa "lavicama" su još domaćin Njemačka i Slovenija, koju vodi naš Dragan Adžić - dvije najbolje selekcije biće dio nove olimpijske priče.

"Ko ne vjeruje, ko ne vidi malo dalje i nema snove ne treba da bude tu. Uvijek vjerujem, mislim da ovaj tim ima veliki potencijal, da su mnoge igračice nakon svih ovih godina koje su iza nas polako stasale i da je ovo pravi trenutak za ovu generaciju", jasna je Bojana.

"Lavice" na predolimpijskom turniru

Crna Gora - Paragvaj, 11. april (20.15h)

Crna Gora - Njemačka, 13. april (14.15h)

Crna Gora - Slovenija, 14. april (16.00h)

Rukometašice Crne Gore do sada su preskočile samo Igre u Pekingu 2008, a kontinuitet će pokušati da nastave u Parizu.

"Bio bi zaista veliki uspjeh da se još jednom ode na Olimpijske igre - sam taj odlazak zemlje sa malom bazom kakva je Crna Gora za mene bio bio medalja. Tamo će biti 12 najboljih selekcija i bukvalno je tačno da je važno učestvovati", smatra Bojana Popović.

Tri treninga i dvije utakmice prije Ulma

Kako su ranije obezbijedile plasman na Evropsko prvenstvo utakmice sa Turskom i Bugarskom za "lavice" dolaze kao dobre pripreme za olimpijske kvalifikacije.

"Iza nas su utakmice sa Srbijom, Svjetsko prvenstvo, a imamo ovu sedmicu i sa putovanjima ukupno tri treninga i dvije utakmice da sklapamo nešto kontrektno što nam je potrebno za Njemačku i Sloveniju", istakla je selektorka Crne Gore.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore, Rukometašice Crne Gore
foto: IHF

Možda je za tako važan turnir potrebno i mnogo više vremena, ali svakako je situacija bolja nego pred neke prethodne Igre.

"Ranije bi se dešavalo da se mečevi kvalifikacija za Olimpijske igre igraju praktično dva-tri dana nakon što se okupimo, tako da je svaka utakmica sad dobro došla... Naravno, nećemo sve uvježbavati tokom njih, jer nije cilj da pokažemo sve što želimo da igramo u Ulmu".

Legendarna rukometašica želi da njene djevojke u njemački grad na Dunavu otputuju bez pritiska.

"Želim da djevojke u sve uđu bez velikih očekivanja i opterećenja, jer to može da ih sputa. Važno je i da ostanu zdrave. Svjesne su svojih uloga, želimo svi Pariz i iskreno sanjamo i nadamo mu se".

Problemi sa povredama i rotacije

Ni ovog puta nije moglo bez problema...

"Sumnja se da je Đurđina Malović pokidala zadnju ložu, a Nina Bulatović je u procesu oporavka..."naglasila je Bojana.

Nema ni Ivane Godeč.

"Ona je zaista odigrala fantastičnu sezonu, pokazala je veliki potencijal na Svjetskom prvenstvu i stvarno je hendikep što nje nema, ali ako negdje imamo prostora za rotaciju onda je na poziciji pivota. Uz Tatjanu Brnović koja je standarna i sve ostale djevojke će na pravi način iskoroistiti prostor koji dobiju".

Kada su rotacije u pitanju, Bojana Popović će nešto morati da kombinuje i kada su bekovi u pitanju, jer su prethodni meč sa Srbijom praktično iznijele Matea Pletikosić, Jelena Despotović i Itana Grbić.

"Rotacija je ta koja je, čekaju nas utakmice koje se igraju životom... Ima i drugih rotacija, pa ćemo probati da nađemo rješenje i za ovo", zaključila je Bojana.

Bonus video: