Marina Rajčić: Sanjamo Pariz, ali sa jednakim fokusom želimo da završimo kvalifikacije za EP

Rukometašice Crne Gore sjutra (srijeda, 15h) u pretposljednjem kolu kvalifikacija za EP igraju u Turskoj - nakon toga očekuje ih u duel sa Bugarskom u Podgorici, a od 11. aprila i olimpijske kvalifikacije u Ulmu

12560 pregleda 134 reakcija 3 komentar(a)
Marina Rajčić, Foto: IHF
Marina Rajčić, Foto: IHF

London, Rio de Žaneiro, Tokio... Tri puta su "lavice" bile dio olimpijske priče, a i kada se pisala istorija kao u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva ili nije baš išlo kao u Brazilu, ona je uvijek bila tu sa velikom željom da svoju zemlju vodi do pobjeda.

Rukometašice Crne Gore od 11. do 14. aprila boriće se za četvrti nastup na Olimpijskim igrama, baš kao i Marina Rajčić.

"Odlazak na još jedne Olimpijske igre je san", poručila je Marina.

Prije predolimpijskog turnira u Ulmu "lavice" očekuju i dva meča u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - sjutra (srijeda, 15h) protiv Turske u Rizeu i u nedjelju sa Bugarskom u Podgorici. Karta za Euro je odavno u džepu, ali opuštanja nema.

"Naravno da se više koncentrišemo na Ulm, jer su nam jako bitne te utakmice i mnogo je veći ulog, ali ne smijemo da sa manjim fokusom pristupimo mečevima sa Turskom i Bugarskom, jer moramo da ostanemo zdrave", dodala je Marina.

Rivali u Ulmu (Njemačka, Slovenija i Paragvaj) svakako se odavno skeniraju...

"Dobile smo materijal na vrijeme, ništa ne radimo u žurbi. Sada razmišljamo kako da protiv Turske i Bugarske sklopimo kockice za sljedeću sedmicu", naglasila je golmanka Crne Gore.

"Lavice" protiv posljednja dva rivala u kvalifikacijama za Euro tokom prvih mečeva nisu imale problema - Turska je savladana u Podgorici (39:23), a Bugarska u Šumenu (34:20).

"Ne čeka nas lak posao, iako su protivnici lakši nego u Njemačkoj. Biće to dvije zahtjevne utakmice, jer moramo dobro da se pripremimo za ono što nas očekuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Moramo sve da ostanemo zdrave, da bismo u Ulm otišle potpuno spremne", zaključila je Marina.

Bonus video: