Adžić sprema Slovenke za istoriju: Crna Gora i Njemačka su vrhunske selekcije, ali moguće ih je pobijediti

Legendarni crnogorski trener Dragan Adžić pokušaće da kroz grupu u kojoj se nalaze i "lavice" odvede Sloveniju gdje nikada ranije nije bila - na Olimpijske igre

11112 pregleda 4 komentar(a)
Adžić, Foto: Rokometna zveza Slovenije (Facebook)
Adžić, Foto: Rokometna zveza Slovenije (Facebook)

Sa Crnom Gorom je u Londonu pisao najljepšu olimpijsku priču naše zemlje, 12 godina kasnije ima novi san - da i sa Slovenijom okrene starnicu istorije.

Legendarni crnogorski trener Dragan Adžić pokušaće da napravi ono što niko prije njega nije uspio u toj alpskoj zemlji, a to je da rukometašice Slovenije prvi put odvede na Olimpijske igre.

Sudbina ili nešto drugo, ali na putu do Pariza moraće i preko Crne Gore, protiv djevojaka koje odlično zna, pošto će Slovenija biti jedan od rivala "lavica" u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Vjerujem da će moje rukometašice biti spremne za vrhunske selekcije kakve su Crna Gora i Njemačka", poručio je Adžić, a prenosi RTV Slovenije.

Kvalifikacije za Pariz počinju 11. aprila, a osim Crne Gore, Slovenije i Njemačke na turniru i Ulmu kao totalni autsajder nastupiće Paragvaj - dvije najbolje reprezentacije izboriće plasman na Olimpijske igre.

"I pored toga što smatram da se radi o vrhunskim ekipama, smatram da je moguće pobijediti Crnu Goru i Njemačku", dodao je Adžić.

Da je Slovenija sa njim danas mnogo ozbiljnija selekcija govori i to da je na posljednjem Evropskom prvenstvu 2022. zauzela osmo mjesto (najbolji plasman u istoriji), dok je prije nekoliko mjeseci na Mundijalu bila 11.

"Svjetsko prvenstvo je pokazalo da djevojkama raste motivacija i konkurentnost. Uradili smo dovoljno da se kvalifikujemo, ali sada smo ozbiljna ekipa koja sa ponosom može da predstavlja slovenačke boje u borbama za Olimpijske igre", zaključio je Adžić.

Sloveniju, baš kao i Crnu Goru, prije predolimpijskog turnira očekuje finiš kvalifikacija za EHF Euro protiv Letonije i Italije. Kako će Adžićeva selekcija ići na EP makar i kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija, tako se naš stručnjak odlučio za dva spiska - na jednom su mlađe igračice koje putuju na Baltik, a na drugom one koji bi trebalo da se bore za Pariz.

Bonus video: