Grkinje odbile da igraju zbog natpisa Makedonija, pa izbačene sa EP

Rukovodstvo grčke reprezentacije povuklo je mlade rukometašice sa terena 32 sekunde nakon početka utakmice protiv Makedonije, nezadovoljno što je ne trenerkama stručnog štaba protvničkog tima pisalo Macedonia
0 komentar(a)
makedonija rukometašice, Foto: Sport.com.mk
makedonija rukometašice, Foto: Sport.com.mk
Ažurirano: 02.08.2017. 10:05h

Evropska rukometna federacija (EHF) izbacila je kadetsku žensku rukometnu reprezentaciju Grčke sa Prvenstva Evrope u Skoplju, prenijeli su danas makedonski mediji.

Ta kazna je izrečena zato što je rukovodstvo grčke reprezentacije povuklo mlade rukometašice sa terena 32 sekunde nakon početka utakmice protiv Makedonije, nezadovoljno što je ne trenerkama stručnog štaba protvničkog tima pisalo Macedonia.

Grčka reprezentacija je, pored iskljiučenja sa Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina, kažnjena i novčano sa 25.000 eura, sa mogućnošću da će morati da plati i dodatne troškove.

Mlade grčke rukometašice prvo nisu htjele da počnu jučerašnju utakmici protiv Makedonki, ali su nakon ubjeđivanja predstavnika EHF-a izašle na teren, da bi ih rukovdstvo povuklo kratko poslije početka utakmice.

Kadetkinje Makedonije se utakmicu protiv Grčke dobile službenim rezutatom 10:0.

Bonus video: