Popović: Previše tehničkih grešaka, najvažnija je pobjeda

"Lavice" danas u Rizeu savladale Tursku (30:28) i obezbijedile prvo mjesto u grupi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

4806 pregleda 1 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Boris Pejović
Bojana Popović, Foto: Boris Pejović

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je danas u Rizeu selekciju Turske (30:28) i kolo prije kraja obezbijedila prvo mjesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Lavice" su u Turskoj odradile posao, ali su imale mnogo tehničkih grešaka, koje će morati da poprave pred početak kvalifikacija za Olimpijske igre.

"Znala sam da će biti teško u ovako finoj atmosferi. Djevojke su u prvom poluvremenu bile malo užurbane, pod nekim stresom, da se to mora brzo završiti, ta tranzicija. U prvom poluvremenu smo imale devet tehničkih grešaka, u drugom šest, to je previše za današnju utakmicu. Radićemo na tim stvarima. Pobjeda je najvažnija, svi su zdravi i to je isto važno. Dosta smo rotirali. Idemo dalje", rekla je nakon meča selektorka Bojana Popović.

Selektora je kazala da je bilo malo vremena za pripremu ove utakmice, jer su se "lavice" nedavno okupile.

"Ovo su strašno teške utakmice. Skupimo se jedan dan, odmah idemo na put. Mi to probamo dogovorima da rješavamo, ali moramo da prođemo kroz neke situacije kao što je danas bilo. Kroz 6-0, 5-1, tranzicione stvari, koje su danas bile najlošije. Mislim da je to proizvod trenutnog nerazumijevanja, jer nisu dugo bile zajedno, nego što je neko neznanje. Sigurno će za koji dan ove stvari rješavati na bolji način", kazala je Popović.

Crna Gora u nedjelju (18), u posljednjem kolu kvalifikacija u Podgorici igra sa Bugarskom.

"Voljela bih da to završimo na najbolji način, da ostanemo zdravi i poslije te utakmice i da s anđelima krenemo put Ulma", poručila je Bojana Popović.

Mugoša: Bilo je dosta tehničkih grešaka; Despotović: Mislima smo možda već u Njemačkoj

Najefikasnija kod "lavica" bila je Dijana Mugoša sa devet pogodaka.

"Osvojile smo dva boda i to je najvažnije. Ova utakmica nam je dobro došla za ono što nas očekuje sljedeće sedmice. To je najbitnije. Treba da budemo fokusirane i da budemo prave kad dođu te utakmice. Bilo je dosta tehničkih grešaka, na koje možda nismo navikle, ali bolje sad da se dese, nego kasnije. Idemo korak po korak, do onoga što je najbitnije", rekla je Dijana Mugoša.

Jelena Despotović je kazala da su ona i saigračice vjerovatno mislima već u Ulmu.

"Zadatak je ispunjen, najvažnija su dva osvojena boda. Nije bilo lako, publika je bila odlična. Da se osjetiti da mi jedno vrijeme nismo bile zajedno. I mislima smo možda već u Njemačkoj. Početak nije bio dobar, odbrana isto tako, ali se nadam da ćemo biti prave onda kada bude najpotrebnije", kazala je rukometašica Budućnosti.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je ostao još meč sa Bugarskom, a onda kreće priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre. "Lavice" će u Ulmu biti u grupi sa selekcijama Paragvaja, Slovenije i Njemačke.

"Daćemo sve od sebe. Probaćemo da iskoristimo ovaj period do kvalifikacija da sitnice popravimo, da izgledamo bolje, jače i da posao u Ulmu odradimo na najbolji način", poručila je Jelena Despotović.

Bonus video: