"Lavice" sa Bugarskom u "Morači" traže podršku pred put za Ulm

Crnogorske rukometašice danas protiv Bugarske (18 sati, dvorana “Morača”) igraju posljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Od četvrtka ih čeka borba za plasman na Olimpijske igre

8779 pregleda 3 komentar(a)
"Lavice" daruju ulaznice, igra sa Bugarkama je zagrijavanje pred Ulm, Foto: RSCG
"Lavice" daruju ulaznice, igra sa Bugarkama je zagrijavanje pred Ulm, Foto: RSCG

Pred crnogorskim rukometašicama je meč sa Bugarskom, posljednji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koji je ujedno i generalna provjera pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Duel u “Morači” počinje u 18 sati i nema rezultatski značaj, jer su “lavice” već obezbijedile osmi plaman na najvećoj kontinentalnoj smotri i to kao pobjednice u grupi.

Izabranicama Bojane Popović duel sa Bugarkama značiće u uigravanju pred ono najvažnije - bitke za put u Pariz koje su od 11. do 14. aprila igra u njemačkom Ulmu. Ovaj duel je tako i dobra prilika da mlađe reprezentativke pokažu koliko mogu, dok će se odmarati najiskusnije - golmanka Marina Rajčić, sjajne Tatjana Brnović i Dijana Mugoša, koja je sa devet golova bila najbolja u pobjedi u prethodnom kvalifikacionom susretu sa Turskom u Rizeu (30:28).

- Bitan nam je meč sa Bugarkama, jer nismo imale previše treninga i važan je svaki momenat koji provedemo zajedno na terenu. Utakmica sa Bugarskom je najvažnija za nas mlađe, jer do sada nismo imale puno prilike da igramo, a neke će i prvi put zaigrati u “Morači” u dresu reprezentacije - rekla je 20-godišnja Nađa Kadović, koja će zamijeniti Dijanu Mugošu na lijevom krilu.

Naše rukometašice u Njemačku putuju u srijedu, dan kasnije igraju sa autsajderom Paragvajem i očekuje se rutinska pobjeda. Prvog dana narednog vikenda je protivnik Njemačka, a u nedjelju se Crna Gora sastaje sa Slovenijom, koju vodi naš proslavljeni trener Dragan Adžić.

- Njemačka je domaćin i biće teško. Vidjele smo i kako je Njemicama bilo kod nas, kada nam je publika bila osmi igrač. Uz posvećenost kakvu imamo i atmosferu koju smo napravile za ovih nekoliko dana ne sumnjam u naš uspjeh - smatra Kadovićeva.

Najmlađa u ovom timu “lavica”, Nikolina Marković, u finišu Lige šampiona je dobila šansu kao srednji bek Budućnosti Bemaxa, i ne krije da jedva čeka utakmicu protiv Bugarske.

- Igrati za reprezentaciju je poseban osjećaj, neopisiv i nadam se da ćemo mi mlađe maksimalno iskoristiti šansu koju dobijemo. Evropsko prvenstvo se igralo ovdje i na tribinama je bio neopisiv osjećaj. Sada ću biti na terenu i presrećna sam i prezahvalna. Nadam se da će publika biti sa nama, kao i uvijek - naglasila je Nikolina Marković, koja je debitovala za seniorsku reprezentaciju baš protiv Bugarske u oktobru prošle godine.

Bonus video: