Lavice željno iščekuju borbe za Pariz: Izazovi kada je adrenalin najjači

Rukometašice Crne Gore u četvrtak počinju bitke za Olimpijske igre - rivali su Paragvaj, Njemačka i Slovenija, dvije najbolje selekcije sa turnira u Ulmu idu u Pariz

11242 pregleda 30 reakcija 2 komentar(a)
Nikolina Vukčević, Foto: RSCG/Stefan Ivanović
Nikolina Vukčević, Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Paragvaj u četvrtak, pa Njemačka i Slovenija za dane vikenda - sve ono što rukometašice Crne Gore sanjaju od posljednjeg meča u Tokiju 2021. sada staje u tri meča.

"Lavice" su i na posljednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo upisale pobjede, maksimalne idu na šampionat koji će krajem godine organizovati Mađarska, Austrija i Švajcarska, ali sada je kucnuo čas za najvažnije bitke.

Djevojke Bojane Popović kroz pomenute tri utakmice u Ulmu pokušaće da "zgrabe" jednu od dvije karte koje vode u Pariz i da četvrti put Crnu Goru odvedu na Olimpijske igre.

"Zaista volim izazovne utakmice, tada je adrenalin najjači i iskreno jedva čekam da sve krene, a znam da je isto i sa mojim saigračicama", poručila je Nikola Vukčević, pivotkinja našeg nacionalnog tima.

Nikolina je ponovo dio reprezentacije, prije nekoliko dana protiv Turske u Rizeu njen ulazak je bio je ključan da odbrana "lavica" bude na svom nivou, a protiv Bugarske sinoć se istakla i golovima.

"S obzirom na to da smo ranije izborile plasman na Evropko prvenstvo najvažnije da smo ostale zdrave. Naravno, bile su to pripremne za sve ono što slijedi, što željno iščekujemo - idemo spremne za turnir u Ulmu", dodala je Nikolina.

O rivalima u Ulmu kaže...

"Nijedan protivnik nije naivan... Očekuje se da Paragvaj bude malo lakši, ali vidjeli ste i protiv Turske da nikada ne znate šta može da se desi, danas svi igraju rukomet... Moramo maksimalno da uđemo u taj meč i da se spremimo za Njemačku, pa Sloveniju".

Da "lavice" očekuju teški izazovi u gradu na Dunavu smatra i Tanja Ivanović, desni bek Crne Gore.

"Paragvaj je spefična ekipa, ali znamo je za Svjetskog prvenstva, tako da spremne smo za njih. Slovenija i Njemačka igraju nešto drugačiji rukomet, sličan našem. Sigurno jaki protivnici i neće biti nimalo lako", istakla je Tanja.

Tanja Ivanović
Tanja Ivanovićfoto: RSCG/Stefan Ivanović

Ipak...

"Vjerujem u naš tim. Mnogo puta smo pokazale da možemo sa svima da igramo samo treba da imamo našu energiju i borbenost", jasna je rukometašica Budućnosti.

Dueli u Ulmu sve su bliži.

"Nema još mnogo vremena, ali polako pripremamo jednog po jednog rivala i mislim da će sve doći na svoje", zaključila je Tanja Ivanović.

"Lavice" na turniru u Ulmu

Četvrtak

Crna Gora - Paragvaj (20.15h)

Subota

Crna Gora - Njemačka (14.15h)

Nedjelja

Crna Gora - Slovenija (16.00h)

Bonus video: