Paragvaj zagrijavanje za vikend odluke: Ulm je najveći izazov, Pariz najveći san

Rukometašice Crne Gore večeras stižu u Ulm, gdje sjutra (četvrtak, 20.15h) protiv Paragvaja otvaraju najvažniji turnir u posljednje tri godine - kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu

4650 pregleda 1 komentar(a)
Veliki adut Crne Gore na putu ka Parizu: Tatjana Brnović, Foto: Shutterstock
Veliki adut Crne Gore na putu ka Parizu: Tatjana Brnović, Foto: Shutterstock

Letom od Podgorice, preko Varšave, "lavice" će večeras oko 22 sata stići u Ulm, a iz srednjovjekovnog grada na Dunavu vode samo dva puta - jedan ka Parizu i Olimpijskim igrama, dok bi drugi značio povratak kući i ljeto bez najvećeg sportskog spektakla.

Čekanje je završeno, vrijeme je za najvažnije tri utakmice još od Tokija 2021 - rukometašice Crne Gore sjutra veče (četvrtak, 20.15h) protiv Paragvaja počinju olimpijske kvalifikacije. Rivali u Ulmu biće im još domaćin Njemačka i Slovenija, a dvije najbolje selekcije čekiraće kartu za Francusku.

"Sve ovo se čeka četiri godine, tako da je ulog ogroman, možda i najveći do sada", poručila je Tatjana Brnović, pivot Crne Gore i jedna od najboljih rukometašica planete.

"Ovo je najveći izazov do sada i najveći san svih nas. Očekuju nas teške kvalifikacije, biće velika borba, ali velika je želja da odemo u Pariz, tako da vjerujemo da ćemo uspjeti u tome", dodala je Ivona Pavićević, lijevo krilo "lavica".

Kada su ulog Olimpijske igre onda ne postoje laki rivali na putu ka njima, ali prvi rival, ipak, bi trebalo da bude samo "zagrijavanje" za vikend odluke i mečeve sa Njemačkom i Slovenijom.

Kakva je razlika između Crne Gore i Paragvaja najbolje je pokazao i meč na nedavnom Svjetskom prvenstvu kada su djevojke Bojane Popović imale lakši trening (41:26).

"Vjerovatno je Njemačka favorit turnira, jer je domaćin. Svakako i Slovenija je odlična reprezentacija, baš kao i mi", istakla je Ivona.

"Lavice" vjeruju u sebe, ali znaju da im u Ulmu niko neće pokloniti kartu za Pariz.

"Očekujem veliku borbu. Ogromna želja treba da bude naš glavni adut i da se to jasno vidi na terenu. Želimo da pokažemo zašto smo došle i da ostvarimo naš cilj", jasna je Tatjana Brnović.

Slično razmišlja i krilo Crne Gore.

"Čekaju nas ozbiljni protivnici, ali nas krasi velika energija, borba, želja, tako da vjerujem da ćemo imati uspjeha u Ulmu", nadovezala se Ivona Pavićević.

Ivona Pavićević
Ivona Pavićevićfoto: Dan POTOR / Shutterstock

Posebna priča, možda i odlučujuća, biće okršaj sa Slovenijom koju predvodi legendarni crnogorski trener Dragan Adžić, čovjek koji je prije 12 godina sa "lavicama" osvojio jedinu olimpijsku medalju u istoriji Crne Gore.

"Generalno svi iz naše reprezentacije poznaju Sloveniju, jer smo igrali puno sparing mečeva sa Krimom i reprezentacijom. Nisu nepoznanica. Itana Grbić i ja igramo tamo, tako da ih dodatno poznajemo. Sigurno nećemo ni mi njima, a ni one nama, biti iznenađenje", kaže Tanja, dok Ivona dodaje.

"Znamo se odlično i sigurno će slaviti onaj tim koji više bude želio trijumf u tom momentu - u pitanju su Olimpijske igre, tako da će svi pružiti maksimum i dati sve od sebe".

Šta bi trebalo da bude adut Crne Gore na putu ka Parizu?

"Snaga, odlučnost i vjera u ono što radimo", istakla je Tatjana Brnović.

"Karakter", poručila je Ivona Pavićević.

"Lavice" na turniru u Ulmu

Četvrtak

Crna Gora - Paragvaj (20.15h)

Subota

Crna Gora - Njemačka (14.15h)

Nedjelja

Crna Gora - Slovenija (16.00h)

Bonus video: