Njemačka napravila prvi korak ka OI, za Adžićevu Sloveniju meč sa "lavicama" biće finale

Rukometašice Njemačke sa 31:25 savladale Sloveniju na startu predolimpijskog turnira u Ulmu - od 20.15 sati na istom mjestu sastaju se Crna Gora i Paragvaj

10006 pregleda 0 komentar(a)
Julija Majdhof je bila nerješiva enigma za Tamaru Mavsar i drugarice, Foto: Rokometna zveza Slovenije (Facebook)
Julija Majdhof je bila nerješiva enigma za Tamaru Mavsar i drugarice, Foto: Rokometna zveza Slovenije (Facebook)

Prvi korak ka Parizu sa turnira u Ulmu napravio je domaćin... Rukometašice Njemačke na startu kvalifikacija za Olimpijske igre savladale su Sloveniju (31:25).

Sve to znači da će Slovenke, koje sa klupe predvodi naš legendarni trener Dragan Adžić, upravo protiv Crne Gore u nedjelju igrati odlučujući meč za odlazak na Igre. Naravno, pod uslovom da prije toga savladaju Paragvaj.

Borile su Adžićeve djevojke tokom cijelog meča, pokušavale da uhvate priključak, ali je ekipa Markusa Gaugiša praktično tokom svih 60 minuta kontrolisala dešavanja na terenu.

Njemice su razliku uglavnom održavale na tri ili četiri gola prednosti, da bi u finišu otišle i na konačnih plus šest.

Adžić i njegove igračice danas nisu imali rješenje za Juliju Majdhof, desnog beka Ramnku Vlčee, koja je čak devet puta tresla mrežu Slovenije.

Uz nju najbolje u selekciji Njemačke bile su Ksenija Smits sa šest, kao i Alina Grijsels i Joana Marija Štokšlader sa po četiri pogotka.

Na drugoj strani skoro polovinu golova (11) za Sloveniju postigla je Ana Gros, dok je Nataša Ljepoja pet puta tresla mrežu domaćina.

Bonus video: