Itana Grbić: Nismo očekivale lak meč, ali u narednih 48 sati neke stvari će morati da se promijene

"Jedno je to što je start turnira, prvi protivnik, ali drugo je stav i sam odnos prema turniru - moramo da se sjetimo da igramo za Olimpijske igre i da sve moramo da promijenimo i odnos i stav"

8280 pregleda 6 komentar(a)
Itana Grbić, Foto: IHF
Itana Grbić, Foto: IHF

Uz dosta muke rukometašice Crne Gore su savladale jedinog autsajdera na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre - bile su bolje od Paragvaja (30:25), a jedna od iskusnijih u našem nacionalnom timu Itana Grbić kaže da su "lavice" očekivale težak meč.

"Ne znam ko je očekivao da će biti lako, mi nismo sigurno... I na posljednjem Svjetskom prvenstvu smo do 40. minuta bile u egalu sa njima. Iz prvenstva u prvenstvo sve igraju bolje i tehnički su obučenije, a i ekipa su koja nam ne leži, jer imaju brz protok lopte i omalene igračice", istakla je Itana.

Naredni rivali u Ulmu biće mnogo ozbiljniji od Paragvaja - Njemačka u subotu i Slovenija dan kasnije.

"U narednih 48 sati neke stvari će morati da se promijene, kako bismo mogle da se nadamo nečemu i da nešto očekujemo", jasan je srednji bek Crne Gore.

Itana naglaša i da će stav "lavica" morati da bude drugačiji.

"Jedno je to što je start turnira, prvi protivnik, ali drugo je stav i sam odnos prema turniru. Moramo da se sjetimo da igramo za Olimpijske igre i da sve moramo da promijenimo i odnos i stav", kaže Itana.

Bonus video: