Bojana: Glave su već bile okrenute ka vikendu - to možda može Norveška, ali ne i mi

"Paragvajke igraju sa karakterom i borbeno, a samo ime protivnika nama Balkancima smeta da imamo pravi stav i odnos kao kad igramo sa najjačima"

4427 pregleda 5 komentar(a)
Popović, Foto: Shutterstock
Popović, Foto: Shutterstock

Nije bilo lagano kako se možda očekivalo, dosta je i razloga za brigu pred odlučujuće mečeve, ali trenutno je najvažnije da su rukometašice Crne Gore kvalifikacije za Olimpijske igre otvorile pobjedom.

"Lavice" su u Ulmu savladale Paragvaj (30:25), a očigledno su mislima već bile na mečevima sa Njemačkom i Slovenijom, koje će odlučivati o putnicima za Pariz.

"Teško je igrati utakmice za koje smo se manje spremale i za koje je najbitnije da se odrade i onda to sve bude ovako. Glave djevojaka su okrenute ka suboti, a to ne može - možda mogu Norveška i takve reprezentacije, ali mi još ne", rekla je nakon meča selektorka Bojana Popović.

Iz izjava legendarne rukometašice moglo bi se zaključiti i da je bilo malo potcjenjivanja rivala koji je jedini autsajder u Ulmu.

"Paragvajke igraju sa karakterom i borbeno, a samo ime protivnika nama Balkancima smeta da imamo pravi stav i odnos kao kad igramo sa najjačima", dodala je Bojana.

Slijede Njemačka u subotu, pa Slovenija u nedjelju - dvije najbolje selekcije putuju u Pariz.

"Sve smo OK što je najvažnije i idemo da se spremamo za ono što nas očekuje za vikend - druga slika će biti tada, jer se igra evropski rukomet", zaključila je Bojana.

Bonus video: