Paragvaj se zaboravlja, na redu je Njemačka: Biće tvrda utakmica, moramo da budemo smirene u napadu

„Njemačka je dobro pokrivena na svim pozicijama”, poručuje Bobana Klikovac pred subotnji duel od 14.15 časova

3733 pregleda 1 komentar(a)
Bobana Klikovac, Foto: IHF
Bobana Klikovac, Foto: IHF

Ne baš sjajnih 60 minuta na startu predolimpijskog turnira je za rukometašicama Crne Gore.

Savladale su Paragvaj (30:25) i samo je rezultat ono što se računa kao pozitivno iz duela sa južnoameričkom selekcijom koja je atipičnim stilom rukometa napravila mnogo problema izabranicama Bojane Popović.

Sada su na redu dvije ključne utakmice na turniru u Ulmu, a prvi naredni protivnik je Njemačka - domaćin koji je u prvom kolu opravdao ulogu favorita i savladao Sloveniju našeg Dragana Adžića (31:25).

Njemicama i u subotu (14.15 časova) pripada ta uloga, ali Crna Gora je spremna na veliku borbu, poručuje pivotkinja Bobana Klikovac.

„Njemačka je jak, stamen tim i ne smije da se potcijeni nijedna igračica. Njemice imaju dobra krila, bekovsku postavu, golmane, pivotkinje i veoma dobro su pokrivene na svim pozicijama. Očekujem tvrdu utakmicu, moramo da se dobro pripremimo i odigrati smireno u napadu, što bi moglo da bude ključ pobjede. Uz, naravno, jaku odbranu”, rekla je Bobana Klikovac.

Pobjedom bi Crna Gora napravila korak ka Olimpijskim igrama, na kojima će se naći dvije najbolje ekipe sa turnira u Ulmu.

„Svjesne smo koliko donosi pobjeda i ovo su utakmice naših života. Svaka od nas sanja da ode na Olimpijske igre - nekima bi to bio prvi, a nekima četvrti put”, dodaje Bobana i raduje se punim tribinama u sjutrašnjem duelu.

„Uvijek je lijepo kada se igra pred mnogo navijača. I nama je to vjetar u leđa koliko i Njemicama. Nadam se da ćemo i mi imati podršku, značila bi nam”, istakla je Klikovac.

Osvrnula se i na duel sa Paragvajkama.

„Najbitnije je da smo pobijedile i zdrave završile utakmicu. Treba da eliminišemo greške iz te utakmice, bilo ih je, pogotovo u napadu”.

Krilo Nina Bulatović nije iznenađena pobjedom Njemica nad Slovenkama.

„Ne mogu da kažem da smo iznenađene predstavom Njemačke u prvom kolu. Kada smo krenule sa pripremama fokusirale smo se na Njemice i Slovenke - znamo koliko mogu, ali i šta može svaka njihova igračica. Njemačka je sjajna ekipa, pokrivena na svim pozicijama, ali ulog je ogroman i znamo šta moramo da uradimo”, rekla je Bulatovićeva.

Bonus video: