Prva od dvije bitke za Pariz

Nakon neubjedljive partije i pobjede nad Paragvajem (30:25) rukometašice Crne Gore danas od 14.15 časova igraju sa Njemačkom u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Njemice su na startu savladale Sloveniju 31:25

5509 pregleda 11 komentar(a)
Crna Gora vidi šansu: Bojana Popović i Dijana Mugoša, Foto: Beta/AP
Crna Gora vidi šansu: Bojana Popović i Dijana Mugoša, Foto: Beta/AP

Paragvaj je bio i prošao, najvažnije je da su crnogorske rukometašice pronašle način da pobijede autsajdera na startu kvalifikacija za Olimpijske igre, ali ostaje činjenica da je iza “lavica” skromnih 60 minuta na startu takmičenja u Ulmu.

Južnoamerička selekcija je savladana 30:25 i samo je rezultat ono što se računa kao pozitivno iz premijernog duela protiv tima koji je atipičnim stilom rukometa napravio mnogo problema izabranicama Bojane Popović.

Sada su na redu dvije ključne utakmice na turniru, a prvi naredni protivnik je domaćin Njemačka, koja je u prvom kolu opravdala ulogu favorita protiv Slovenije našeg Dragana Adžića (31:25).

Njemice su favoritkinje i danas (14.15), ali Crna Gora je spremna na veliku borbu i želi da pokaže više protiv ozbiljnog protivnika, poručuje pivotkinja Bobana Klikovac.

- Njemačka je jak, stamen tim i ne smije da se potcijeni nijedna igračica. Njemice imaju dobra krila, bekovsku postavu, golmane, pivotkinje i veoma dobro su pokrivene na svim pozicijama. Očekujem tvrdu utakmicu, moramo da se dobro pripremimo i odigrati smireno u napadu, što bi moglo da bude ključ pobjede. Uz, naravno, jaku odbranu - rekla je Bobana Klikovac.

Pobjedom bi Crna Gora napravila korak ka Olimpijskim igrama, na kojima će se naći dvije najbolje ekipe sa kvalifikacionog turnira.

- Svjesne smo koliko donosi pobjeda i ovo su utakmice naših života. Svaka od nas sanja da ode na Olimpijske igre - nekima bi to bio prvi, a nekima četvrti put da učestvuje na OI - dodaje Bobana i raduje se punim tribinama u duelu sa domaćinom:

- Uvijek je lijepo kada se igra pred mnogo navijača. I nama je to vjetar u leđa koliko i Njemicama. Nadam se da ćemo imati podršku, značila bi nam - istakla je Klikovac.

Osvrnula se i na duel sa Paragvajkama koji je bio “nagazna mina”:

- Najbitnije je da smo pobijedile i zdrave završile utakmicu. Treba da eliminišemo greške iz te utakmice, bilo ih je, pogotovo u napadu.

Krilo Nina Bulatović nije iznenađena pobjedom Njemica nad Slovenkama.

- Ne mogu da kažem da smo iznenađene predstavom Njemačke u prvom kolu. Kada smo krenule sa pripremama fokusirale smo se na Njemice i Slovenke - znamo koliko mogu, ali i šta može svaka njihova igračica. Njemačka je sjajna ekipa, pokrivena na svim pozicijama, ali ulog je ogroman i znamo šta moramo da uradimo - rekla je Bulatovićeva.

Glavna snaga Njemica su bekovi Ksenija Smits, Alina Grajsels, Emili Belk i Julija Maidhof.

- Njemačka ima izvrsne bekove, ali mislim da možemo da ih zaustavimo jakom odbranom. Sa čvrstom defanzivnom možemo da pariramo protivniku - kaže Dijana Mugoša, koja je protiv Paragvaja postigla devet golova iz 11 pokušaja.

Bonus video: