Popović: Meč koji nam je donio dosta toga, osjećamo se moćno u odbrani 5-1 ili 6-0, tako ćemo igrati i sa Slovenijom

"I da smo danas slavile ili odigrale neriješeno znale smo da u posljednjem kolu moramo da dobijemo Sloveniju - ta jedna utakmica mora da se dobije da bi se otišlo na Olimpijske igre"

15260 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Kada je napad veoma loš više od 40 minuta, onda ni dobra odbrana ne pomaže - rukometašice Crne Gore poražene su danas u 2. kolu kvalifikacija za Olimpijske igre od Njemačke (28:24).

"Od starta smo znale da neće biti lako, zahvaljući dobroj odbrani imale smo 4:3, vraćale se zahvaljujući njoj, ali je napad na momente funcionisao, pa na momente nije, a kada bi išao mi nismo pogađale. Mnogo promašenih zicera sa šire desne strane su nas doveli da se one odlijepe", rekla je nakon meča selektorka Bojana Popović.

Tek u finišu, nakon što je Njemačka otišla na plus 10, "lavice" su počele da pogađaju.

"Tokom posljednjih 20 minuta smo stabilizovale napad, pa je i rezultat išao gore, tako da sam zadovoljna sa mnogo odbrambenih stvari koje su djevojke pružile, kao i sa borbenošću i njihovim davanjem do kraja", kaže Bojana.

Slijedi utakmica odluke - sa Slovenijom sjutra od 16 sati. Pobjednik ide na Olimpijske igre.

"Ova utakmica nam je donijela dosta toga zbog onoga što slijedi na utakmici sa Slovenijom - da djevojke malo osjete borbu u odbrani. Treba da se odmorimo i spremimo za sjutra", jasna je Bojana.

Čak i prije turnira se znalo da će meč sa selekcijom Dragana Adžića biti ključan.

"I da smo danas slavile ili odigrale neriješeno znale smo da u posljednjem kolu moramo da dobijemo Sloveniju - ta jedna utakmica mora da se dobije da bi se otišlo na Olimpijske igre", naglasila je Popovićeva.

Još jednom se okrenula utakmici sa Njemačkom.

"Drago mi je što smo imale ovakvu utakmicu gdje su djevojke uvidjele neke stvari, gdje su su malo razigrale, osjetile teren i pravog protivnika koji nas i sjutra čeka".

Neke od stvari iz tog meča selektorka Crne Gore koristiće i protiv Slovenije.

"Osjećaj iz posljednjih 20 minuta i početnih petnaestak, posebno u odbrani je dobar. Da li se radi o 5-1 ili 6-0 odbrabi vidim da se u tome osjećaju sigurno i moćno, tako da ćemo probati i meč sa Slovenijom da igramo na taj način i na kraju dobijemo", zaključila je Bojana.

Bonus video: