Dragan Adžić: Pokazalo se da vrijedimo, ne brinem se za budućnost Crne Gore

Adžić sa Slovenijom ispisao istoriju i ovu reprezentaciju prvi put odveo na Olimpijske igre

7721 pregleda 14 komentar(a)
Reprezentacija Slovenije proslavlja plasman na Olimpijske igre, Foto: IHF
Reprezentacija Slovenije proslavlja plasman na Olimpijske igre, Foto: IHF

Prije 12 godina Dragan Adžić je sa ženskom rukometnom reprezentacijom Crne Gore osvojio istorijsko srebro na Olimpijskim igrama u Londonu.

A 12 godina kasnije Adžić je žensku rukometnu reprezentaciju Slovenije odveo na Olimpijske igre, prvi put u istoriji. Slovenija je danas savladala Crnu Goru (30:26) i "lavice" ostavila bez plasmana na Igre.

"Istakao bih da ova reprezentacija i rad koji su Bojana Popović i Maja Savić nakon mene napravile u Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore je fenomenalan. Naklon do kraja. U ovom sastavu su danas pokazale fenomenalnu borbu i igru. Imaju potencijal i razlog da se okrenu Los Anđelesu", rekao je Adžić nakon meča za RTCG.

Adžić je tri godine selektor Slovenije, napravio je ogroman rezultat sa ovim timom.

"Moja vizija je bila da možemo da se plasiramo, da vrijedimo. Pokazalo se da ove djevojke vrijede, ponosan sam na njih i njihov rast. Podrška koju imamo u Savezu i Krimu je doprinijela ovome", rekao je Adžić.

Ističe da ne brine za budućnost crnogorskog rukometa.

"Sastav Crne Gore je takav da se izvlači maksimum. Znam te igrače, cijenim ih i poštujem, dale su svoj maksimum. Da je bilo još par rukometašica, bilo bi teže. Crna Gora ima budućnost, uz ovaj rad i uslove koje ima. Ne brinem se za budućnost Crne Gore. Slovenija sa ovom generacijom ima šansu da bude na Olimpijskim igrama. Uradićemo sve da budemo što bolji u Parizu i da pružimo podršku razvoju mladih igračica u Sloveniji. Da u kontinuitetu Slovenija učestvuje na velikim takmičenjima", zaključio je Adžić.

Bonus video: