Lovćen na Dan nezavisnosti želi duplu krunu, Budvanska rivijera odbranu pehara

Kup Crne Gore: Cetinjani bolji od Budućnosti, Budvani od Rudara - finale se igra sjutra (utorak) od 18 sati, nešto ranije (od 15.30h) za pehar kod dama će se boriti Budućnost Bemax i Rudar

16531 pregleda 5 komentar(a)
Lovćen je prije polufinalnog duela Kupa podigao pehar za šampiona Crne Gore, Foto: RSCG
Lovćen je prije polufinalnog duela Kupa podigao pehar za šampiona Crne Gore, Foto: RSCG
Ažurirano: 20.05.2024. 21:19h

Aktuelni prvak za duplu krunu, Budvani za odbranu pehara - Dan nezavisnosti tradicionalno donosi finale Kupa Crne Gore u rukometu, a u finalu će se naći Lovćen i Budvanska rivijera.

Velikan sa Cetinja najprije je u "Bemax areni" podigao pehar za 11. šampionsku titulu, da bi potom polufinalu bio bolji od Budućnosti (33:24) - nešto ranije Rivijera je sa 24:18 savladala Rudar.

Lovćen će tako sjutra (utorak, 18 sati) igrati za 13. naslov u Kupu, dok klub iz Budve juri drugi zaredom i u drugi od obnove nezavisnosti.

Ekipa Filipa Popovića pitanje pobjednika u polufinalu riješila je već do poluvremena kada je bilo 17:11, a do trijumfa su je vodili Ivan Perišić sa sedam i Milorad Bakić sa šest golova, dok je za podgoričku ekipu Emir Đulović sedam puta tresao mrežu.

Budvanska rivijera je bez mnogo muke savladala Rudar 24:18 - klub sa primorja možda i ključni korak ka pobjedi napravio je pri rezultatu 4:4 kada je serijom 5:0 otišao na 9:5... Na poluvremenu rezultat je bio 11:8, a u 41. minutu i velikih plus šest za branioca trofeja (16:10)...

Budvansku rivijeru je sa sedam golova predvodio Radivoje Đođić, dok je golman Lazar Pešić upisao devet odbrana.

Kod Pljevljaka - Nemanja Matović je pet puta tresao mrežu, dok je Dejan Čolović imao 11 odbrana.

Prije sjutrašnjeg duele Lovćena i Budvanske rivijere i dame će se boriti za pehar Kupa, a u finalu igraju Budućnost Bemax i Rudar.

Bonus video: