Godina Cetinjana - Lovćen kroz dramu sa Rivijerom kompletirao osmu duplu krunu

Budvanska rivijera oduševila u finalu Kupa, ali oba pehara ove sezone idu na Cetinje

13504 pregleda 3 komentar(a)
Rukometaši Lovćena sa peharom Kupa, Foto: RK Lovćen/Facebook
Rukometaši Lovćena sa peharom Kupa, Foto: RK Lovćen/Facebook

Poslije tri godine oba pehara ponovo sijaju sa Cetinja - rukometaši Lovćena 13. put su osvojili Kup Crne Gore i kompletirali osmu duplu krunu.

Momci Filipa Popovića u pomalo neočekivano dramatičnom finalu odigranom u "Bemax areni" sa 31:29 savladali su Budvansku rivijeru, prošlogodišnjeg osvajača Kupa.

Činilo se nakon sjajnog pogotka Mirka Radovića za 18:12 u posljednjoj sekundi prvog poluvrema da će ovogodišnje finale biti monolog Cetinjana, ali drugi dio donio je mnogo zanimljiviji rukomet.

Ekipa sa našeg primorja odmah nakon odmora serijom 3:0 smanjila je na 19:16, a nakon kontranapada i gola Boža Brnovića i "zakuvala" stvari u Podgorici (20:18)...

Filip Krivokapić je odgovorio sa dva vezana pogotka za 25:20, Lovćen u finišu imao i plus četiri (28:24), ali se danas sjajna Rivijera nije predavala - na krilima golmana Lazara Pešića u posljednja dva i po minuta ušla je sa minus jedan (28:27).

Mučenje Cetinjana prekinuo je Krivokapić, Budvansku rivijeru još jednom u život vratio Slobodan Bulajić (29:28), ali je Luka Vujović nakon dobre akcije sa Ivanom Perišićem praktično riješio finale (30:28)... Pogodak Đorđa Peruničića za novih minus jedan na 20 sekundi do kraja, ipak, stigao je prekasno, pa je Bogdan Petričević stavio tačku na pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Perišić sa devet pogodaka, dok je Krivokapić šest puta tresao mrežu.

Na drugoj strani, Peruničić je upisao 10 pogodaka.

Lovćen je tako u sezoni u kojoj je igrao i EHF Evropsku ligu sa ozbiljnim timovima, opravdao ulogu favorita, dok Budvanska rivijera ostaje na jednom peharu

Bonus video: