Juniorke na Svjetskom prvenstvu, Marković: Prvi cilj je plasman u glavnu rundu

Rivali u grupi su Uzbekistan, Gvineja i Portugal

2260 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore sjutra počinje nastup na Svjetskom prvenstvu za igračice do 20 godina koje će biti održano u Sjevernoj Makedoniji.

Prvi protivnik na planetarnoj smotri je Uzbekistan, a rivali u grupi su još Gvineja i Portugal. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Trener Igor Marković odredio je spisak od 17 igračica koje će predstavljati našu državu na šampionatu u Sjevernoj Makedoniji, na kojem će glavni protivnik u grupi biti Portugal.

"Prvi cilj je plasman u glavnu rundu, favoriti smo grupe uz Portugal, a upravo će duel protiv tog rivala u posljednjem kolu, biti finale za nas. Naime, ukoliko uspijemo da osvojimo prvo mjesto u grupi, imamo realne šanse da se plasiramo i u četvrtfinale, što bi bio sjajan rezultat za ovu generaciju. Ovo je posljednje veliko takmičenje u mlađim selekcijama za ovu generaciju i vjerujem da će upravo u Sjevernoj Makedoniji, još jednom potvrditi veliki potencijal koji posjeduju", kazao je trener Marković.

Na spisku su - golmanke: Marija Marsenić, Aleksandra Bazović, Aleksandra Kecojević;

Lijeva krila: Ivana Vujadinović, Lana Pavićević, Maša Kuzmanović;

Desna krila: Jovana Jovanović, Mia Grujić;

Pivoti: Andrea Brajović, Hristina Rešetar, Ema Kolić;

Bekovi: Anđela Milošević, Nikolina Marković, Jelena Vukčević, Kristina Arsenijević, Sara Burić, Nađa Micevska.

U stručnom štabu trenera Markovića su njegov prvi saradnik Draško Kaluđerović, trener golmana Sonja Barjaktarović i fizioterapeut Hamza Mehović.

Bonus video: