Skandal - Abramović podnio ostavku zbog prijetnji oca mladog rukometaša

"Radi se o pritiscima i prijetnjama Dejana Stanojevića, oca igrača Radovana Stanojevića, da bude pozivan na okupljanja kadetske reprezentacije Crne Gore. Napominjem da sam Upravni odbor RSCG i rukovodstvo RK Lovćen ranije ove godine u pisanoj formi obavijestio o pomenutom problemu i prijetnjama Dejana Stanojevića. Razgovori koji su obavljeni po tom pitanju nisu doprinjeli rješavanju problema",kazao je Abramović
178 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Abramović, Foto: Savo Prelević
Zoran Abramović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2017. 16:25h

Selektor kadetske rukometne reprezentacije Crne Gore, Zoran Abramović, podnio je danas ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

On je, u pismu dostavljenom Savezu, kao razloge za ostavku naveo permanentne pritiske i ozbiljne prijetnje.

"Radi se o pritiscima i prijetnjama Dejana Stanojevića, oca igrača Radovana Stanojevića, da bude pozivan na okupljanja kadetske reprezentacije Crne Gore. Napominjem da sam Upravni odbor RSCG i rukovodstvo RK Lovćen ranije ove godine u pisanoj formi obavijestio o pomenutom problemu i prijetnjama Dejana Stanojevića. Razgovori koji su obavljeni po tom pitanju nisu doprinijeli rješavanju problema",kazao je Abramović u pismu.

On je naglasio da je situacija eskalirala nakon što je objavio spisak kadetskih reprezentativaca pozvanih na rukometni kamp Šampion 2017.

"Kao selektor kadetske reprezentacije mišljenja sam da se Radovan Stanojević svojim ponašanjem i zalaganjem trenutno nije kvalifikovao da bude dio nacionalnog tima. To je bio dovoljan razlog Dejanu Stanojeviću da nastavi sa pritiscima i prijetnjama meni i mojoj porodici", kazao je Abramović.

On smatra da, nakon eksplicitnih prijetnji koje su mu upućivane u dužem vremenskom periodu, na privatnom i poslovnom nivou i više obavljenih razgovora na sastancima sa višim instancama, je u interesu njegove i bezbjednosti porodice neophodno da podnese ostavku.

"Zahvaljujem se RSCG na saradnji i ukazanom povjerenju. Želim Vam uspjeh u daljem radu", kazao je Abramović.

On je kadetsku selekciju preuzeo krajem novembra 2016. godine.

Bonus video: