Rukometašice Budućnosti u grupi sa Mecom i Bitighajmom, čeka se Vajpers

"Moglo je da bude mnogo gore, da Rostov, Ferencvaroš i Brest budu sa nama", rekao je Dragan Adžić
97 pregleda 2 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 30.06.2017. 19:45h

Nova generacija rukometašica Budućnosti je imala sreće na prvom žrijebanju za Ligu šampiona - „plave” će igrati u grupi D sa šampionom Francuske Mecom, novim njemačkim prvakom Bitighajmom i pobjednikom kvalifikacionog turnira čiji je domaćin norveški Vajpers.

Tim Dragana Adžića sve te rivale može da dobije u „Morači”, ali i da u gostima uzme neki bod koji bi mu mnogo značio u glavnoj fazi.

Ni tamo ga ne bi čekali previše teški protivnici, jer su u grupi C, osim veoma jakog Vardara, oslabljeni Larvik, odlični Ferencvaroš i pobjednik kvalifikacionog turnira, koji organizuje njemački Tiringer.

"Moglo je da bude mnogo gore, da Rostov, Ferencvaroš i Brest budu sa nama. Mec poznajemo, malo je izmijenjen sastav, ali je isti trrener, što je najvažnije. Norvežanke ćemo ispratiti na kvalifikacionom turniru, sigurno će biti pojačane sestrama Lunde".

"Bitighajm je odigrao odlično sezonu u Njemačkoj i imao zapažene rezultate u EHF kupu. Kvalitetno ulaže i sigurno nas čeka ozbiljan rival, jer nije lako zbaciti s trona Tiringer i biti ispred Lajpciga".

"Grupa je vrlo zahtjevna i izazovna za naš mladi sastav, sa različitim školama rukometa, ali vjerujem da ćemo moći da pariramo. Nadam se da ćemo nastaviti da rastemo i da ćemo nakon Svjetskog prvenstva biti još konkurentniji timovima iz grupe u kojoj su Vardar, Ferencvaroš, Larvik i vjerovatno Tiringer", rekao je Adžić.

„Plave” su i lani igrale protiv Meca, od kojeg su doživjele jedini poraz u prvoj fazi.

Sa Bitighajmom i Vajpersom, koji je apsolutni favorit na kvalifikacionom turniru pred svojim navijačima (prvi rival mu je Gomelj, potom pobjednik meča Podravka - Kastamonu), nisu se sastajale, jer su to debitanti u eliti.

Za Norvežanke će igrati slavne sestre Katrine Lunde i Kristine Lunde-Borgersen (prekinula penziju), kao i reprezentativka Norveške Emili Arncen.

Grupa A: CSM Bukurešt, Nikebing Falster, Krim, Vistal Gdinja

Grupa B: Đer, Rostov, Mitjiland, Brest

Grupa C: Vardar, Larvik, Ferencvaroš, Pobjednik kvalifikacionog turnira 2 (polufinala Tiringer - Mekalija Atletiko i Hors - Hipobanka)

Grupa D: Budućnost, Mec, Bitighajm, Pobjednik kvalifikacionog turnira 1 (polufinala Vajpers - Gomelj i Kastamonu - Podravka)

Bonus video: