Milena Raičević se vratila: Biću spremna za Ligu šampiona

Ona se što kroz individualne, što kroz treninge sa ostatkom tima, priprema za povratak na teren, a očekuje da će biti spremna za početak Lige šampiona početkom oktobra
101 pregleda 0 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: Boris Pejović
Milena Raičević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.08.2018. 14:00h

Rukometašice Budućnosti u Mađarskoj odrađuju četvrtu sedmicu priprema za novu sezonu i to kompletne.

U odnosu na dosadašnji dio, "plave”su jače za kapitena Milenu Raičević, koja se oporavila od povrede ramena desne, šuterske ruke i polako se vraća u takmičarsku formu.

Ona se što kroz individualne, što kroz treninge sa ostatkom tima, priprema za povratak na teren, a očekuje da će biti spremna za početak Lige šampiona početkom oktobra.

"Srećna sam što sam ponovo na treninzima sa ostatkom tima i što je iza mene period oporavka od povrede. Boravila sam u Holandiji gdje sam imala odlične uslove za oporavak i vjerujem da ću uz rad odvojeno od tima, ali i zajedno sa saigračicama kada za to budem spremna u punom kapacitetu, dostići željeni nivo forme. Ne bih se bavila projekcijama kada ću biti na željenom nivou, jer je mnogo važnije da postepeno podižem formu i da ne žurim ni u jednoj fazi povratka u takmičarski ritam. Do početka oktobra i starta Lige šampiona je dovoljno vremena i vjerujem da ću biti spremna za te izazove koji su uvijek prioritet za naš klub", kazala je Raičević u razgovoru za zvanični sajt ŽRK Budućnost.

U pripremnom periodu, ”plave” su odigrale pet kontrolnih utakmica – upisale su dva poraza od CSM Bukurešta u Kolašinu i Podgorici, dok su na turniru ”Vinko Kandija” u Ljubljani savladale Podravku i doživjele poraze od Lokomotive Zagreb i Krima.

"Pratila sam sve utakmice u pripremnom periodu i poseban utisak na mene ostavilo je izdanje u prvom duelu protiv CSM Bukurešta u Kolašinu. Odnos djevojaka je bio na visokom nivou, iako bez nekoliko igračica, pokazali smo da možemo da se nosimo protiv tima koji je favorit za velike domete u novoj sezoni Lige šampiona".

U pripremnom periodu, izabranice Dragana Adžića će odigrati 11 kontrolnih utakmica protiv jakih protivnika, što bi trebalo da donese željenu formu za početak Lige šampiona koja startuje prvog vikenda oktobra.

Uz povratak tri iskusne crnogorske igračice (Anđela i Katarina Bulatović, te golmanka Marina Rajčić) i iskustvo koje je mlada ekipa stekla u prošloj sezoni, sve to trebalo bi da donese i ostvarenje cilja – korak više u Ligi šampiona u odnosu na prošlu sezonu kada je izboren plasman u četvrtfinale.

"Svaki duel nastojimo da iskoristimo na najbolji mogući način u situaciji kada nemamo adekvatnog protivnika na domaćoj sceni i kada nemamo provjere u Regionalnoj ligi. Vjerujem da će forma iz utakmice u utakmicu u pripremnom periodu da ide uzlaznom putanjom i da ćemo se uigrati do početka Lige šampiona. Mlade igračice su iskusnije za sezonu, a uz tri iskusne igračice koje su ponovo sa nama, sigurna sam da će i meni i ostatku tima biti lakše u sezoni koja je pred nama. Tako bi moralo da bude i to bi trebalo da donese i korak više u odnosu na prošlu sezonu koja je takođe, bila uspješna. Ipak, moramo da idemo korak po korak jer samo tako možemo ostvariti zacrtane ciljeve", zaključila je Raičević.

Bonus video: