Produžen ugovor sa Draganom Đukićem

„Radojičić je predložio Upravnom odboru da se sa Đukićem nastavi saradnja sve do završetka Evropskog prvenstva za juniore - 2018. godine. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen”, piše u saopštenju RSCG
66 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Đukić, Foto: Boris Pejović
Dragan Đukić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.06.2017. 16:16h

Kada je došao, situacija je djelovala izgubljeno, jer su njegovi novi izabranici iza sebe imali debakl u Švedskoj (21:36) i remi sa Rusijom u Baru (24:24).

Još kada je objavljeno da Nebojša Simić i Vuko Borozan više neće igrati za Crnu Goru, vjerovatno niko nije mogao ni da pomisli da će se „lavovi” domoći Evropskog prvenstva.

Ali, Borozan je ostao u redovima „crvenih”, što je Draganu Đukiću omogućilo da ispuni cilj i dovede najbolje crnogorske rukometaše do kontinentalnog šampionata u Hrvatskoj.

Pobjede nad Švedskom i Slovačkom, te remiji na gostovanjima u Slovačkoj i Rusiji, bili su više nego dovoljni argumenti Rukometnom savezu Crne Gore da produži ugovor sa 54-godišnjakom iz Aleksandrovca.

„Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore Zoran Radojičić nedavno je u Zagrebu (gdje je održan žrijeb za EP seniora) razgovarao sa selektorom muške reprezentacije Crne Gore Draganom Đukićem o rezultatima i uspjehu u proteklim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Analiziran je dosadašnji rad, plasman seniora na EP, a Radojičić je nakon toga predložio Upravnom odboru da se sa Đukićem nastavi saradnja sve do završetka Evropskog prvenstva za juniore - 2018. godine. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen na današnjoj elektronskoj sjednici UO RSCG, pa će Đukić do završetka Evropskog prvenstva za juniore (domaćin je Podgorica - 2018. godine) biti na čelu svih muških selekcija Crne Gore”, piše u saopštenju RSCG.

Iz crnogorske kuće rukometa su obavijestili da je Evropska rukometna federacija dala podršku njihovom predlogu da igrači više ne mogu da mijenjaju reprezentacije, o čemu će IHF odlučivati 17. avgusta.

„Izvršni komitet EHF-a, na sjednici održanoj 24.06. u Zagrebu, jednoglasno je donio odluku da Evropska rukometna federacija podrži prijedlog Rukometnog saveza Crne Gore o ‘IHF Eligibilty code-Pravilnik o nastupu igrača’. Rukometni savez Crne Gore predložio je da igrači, koji upišu jedan nastup za neku seniorsku reprezentaciju, više nemaju pravo da mijenjaju dres nacionalnog tima. Konačna odluka biće donijeta na sjednici Savjeta Svjetske rukometne federacije, koja će se održati 17.08.2017. u Tbilisiju. Imajući u vidu dosadašnju komunikaciju sa predsjednikom IHF-a, gospodinom Hasanom Mustafom, očekuje se da će prijedlog Rukometnog saveza Crne Gore i na ovom organu dobiti punu podršku”, zaključuje se u saopštenju RSCG.

Uzgred, Izvršni komitet EHF je odlučio da se Evropsko prvenstvo u rukometu na pijesku u junu 2018. godine održi u Ulcinju. Biće to prvi zvanični turnir rukometa na pijesku u Crnoj Gori.

Bonus video: