EP: HRVATSKA U GRUPI SA SRBIJOM, ŠVEDSKOM I ISLANDOM

Lino Červar: Vjerujemo u sebe

Evropsko prvenstvo u rukometu održaće se od 12. do 28. januara iduće godine u Hrvatskoj. Domaćin šampionata će igrati u Grupi A zajedno s reprezentacijama Srbije, Švedske i Islanda.
0 komentar(a)
Lino Červar, Foto: Savo Prelević
Lino Červar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2019. 22:17h

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar rekao je da njegova ekipa vjeruje u sebe i da na Evropskom prvenstvu treba da misli samo o svojoj igri i ide korak po korak.

"Sudbina je bila takva, nikada nisam previše kalkulisao. Moramo da razmišljamo o svojoj igri, da idemo korak po korak, to je najvažnije i najmudrije. Vjerujemo u sebe", rekao je Červar, prenosi Hina. 

Evropsko prvenstvo u rukometu održaće se od 12. do 28. januara iduće godine u Hrvatskoj.

Domaćin šampionata će igrati u Grupi A zajedno s reprezentacijama Srbije, Švedske i Islanda.

"Dobro ćemo analizirati naše protivnike, ali moramo razmišljati o sebi. Moramo biti borbeni i skromni i da igramo sa strašću. Bitna je i hemija u ekipi. Uradićemo sve što se bude moglo. Ostavićemo srce na terenu, ali najvažnije je da svi ostanu zdravi", rekao je Červar.

Utakmice u Grupi A igraće u "Spaladium areni" u Splitu.

"Radujem se povratku u Split. Posebno me raduje što ćemo ponovo igrati u gradu u kojem smo 2009. za vrijeme Svjetskog prvenstva imali veliku podršku" zaključio je Červar.

Grupa A će se u drugom krugu takmičenja ukrstiti sa Grupom B u kojoj su Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija. 

"Žrijeb je malo neugodan. U drugom krugu nas očekuje neugodno ukrštanje sa svjetskim prvacima i vicešampionima, Francuzima i Norvežanima. Međutim, ne treba da se nikog bojimo. Igramo kući i nadam se da ćemo u drugi krug prenijeti četiri boda", rekao je golman Hrvatske Mirko Alilović.

Hrvatska rukometna reprezentacija je osvojila 13 medalja na velikim međunarodnim takmičenjima, ali nikada nije osvojila evropsko zlato. Hrvatska je do sada osvojila pet medalja na evropskim prvenstvima - dva srebra (2008, 2010) i tri bronze (1994, 2012, 2016). 

"Svjestan sam pritiska javnosti, medjutim to je normalno u hrvatskom sportu. Kod nas se uvijek očekuju odličja. Hrvatska rukometna reprezentacija je uvijek među pet najboljih na svijetu i svi imaju respekt prema nama. Ne bježimo od uloge favorita", dodao je Alilović.

Preporučujemo za Vas