Teško: "Lavovi" u Zagrebu sa Njemačkom, Slovenijom i Makedonijom

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, rukometna reprezentacija Crne Gore igraće u grupi C zajedno sa braniocem titule Njemačkom, bronzanom sa Svjetskog šampionata Slovenijom, i Makedonijom.
63 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2017. 18:00h

Tonovi žrijebanja parova za Evropsko prvenstvo, održanog u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu nisu prijali ušima „zlatnih lavova“.

Na svom četvrtom nastupu na kontinentalnim šampionatima, crnogorska reprezentacija biće dio grupe C, zajedno sa Slovenijom, koju vodi Veselin Vujović, braniocem titule Njemačkom, i Makedonijom.

Domaćin je Zagreb, a prvi utisak je da je tim Dragana Đukića mogao da prođe bolje.

Slovenija je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu osvojila bronzu, Njemačka se u januaru 2016. vratila na evropski tron poslije 12 godina, dok je Makedonija na Mundijalu igrala u osmini finala, a biće u naletu nakon što je Vardar osvojio Ligu šampiona...

"Moglo je da bude bolje, ali i gore. Više bih volio da nam je iz 2. šešira došla Bjelorusija, ali bolje i Makedonija, nego Danska i Švedska. Idealno bi bilo da smo u grupi sa Bjelorusijom i Austrijom, ali nismo mogli da biramo. Ne možemo da obećamo da ćemo ikoga dobiti, ali sa svima možemo da igramo. Slovenija je bolja nego Makedonija, a dobro je što nismo izvukli Francusku, jer je ipak jača od Njemačke", rekao je kapiten Rade Mijatović.

U Splitu u grupi A, što je naišlo na glasno odobravanje prisutnih u Lisinskom, igraće Hrvatska, Srbija, Island i Švedska.

Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija čine grupu B (Poreč), a Španija, Danska, Češka i Mađarska grupu D (Varaždin).

Takmičenje u Hrvatskoj je na programu od 12. do 28. januara naredne godine.

Na prethodna tri učešća na evropskim prvenstvima „lavovi“ nisu proslavili pobjedu.

Kao debitanti, na turniru u Norveškoj 2008. godine zahvaljujući neriješenom ishodu u meču sa Rusijom prošli su u drugu fazu, a u ukupnom bilansu, sa remijem i pet poraza, zauzeli su 12. mjesto.

Šest godina kasnije u Danskoj, poslije tri poraza u uvodnoj rundi pripalo im je posljednje, šesnaesto mjesto.

U Poljskoj 2016. godine imali su istovjetan učinak.

"U Norveškoj nas je bog pogledao, jer se nismo proslavili ni na tom prvenstvu, s obzirom na to da smo poslije remija sa Rusijom sve mečeve ubjedljivo izgubili. Zapravo, svako veliko takmičenje smo odigrali katastrofalno i mislim da je vrijeme za prvu pobjedu, jer u to ne računam onu nad Čileom na SP 2013. za plasman od 21. do 24. mjesta. Za nas bi trijumf u Hrvatskoj bio ravan osvajanju medalje", zaključio je Mijatović.

Galerija

Bonus video: