Island najbolji trećeplasirani, Makedonija pregazila Čehe

Kiril Lazarov je dao 11 golova i osvojio 1. mjesto na listi najboljih strijelaca kvalifikacija sa 59 pogodaka, devet više od Vuka Borozana. Doduše, legendarni desni bek šutira i penale, za razliku od cetinjskog bombardera
61 pregleda 2 komentar(a)
Kiril Lazarov, Foto: Www.francehandball2017.com
Kiril Lazarov, Foto: Www.francehandball2017.com
Ažurirano: 18.06.2017. 21:05h

Da u subotu nisu izborili bod na gostovanju Rusiji, rukometaši Crne Gore ne bi igrali na Evropskom prvenstvu.

Srećom, „lavovi” su izbjegli poraz u Moskvi i osigurali 2. mjesto u grupi 6, jer kao najbolja trećeplasirana ekipa ne bi mogli do Hrvatske.

Rezervna varijanta, u slučaju poraza u glavnom gradu najveće svjetske države, bila je da Island savlada Ukrajinu, a da Makedonija kući izgubi od Češke.

„Ribari” su odradili posao protiv Ukrajine u Rejkjaviku, slavili sa 34:26 i kao najbolja trećeplasirana selekcija izborili vizu za EHF Euro.

Makedonci su, s druge strane, pregazili Čehe sa čak 33:20 i stigli do 1. mjesta u grupi 4.

Kiril Lazarov je dao 11 golova i osvojio 1. mjesto na listi najboljih strijelaca kvalifikacija sa 59 pogodaka, devet više od Vuka Borozana. Doduše, legendarni desni bek šutira i penale, za razliku od cetinjskog bombardera.

Na Evropskom prvenstvu, osim domaće Hrvatske, učestovaće i Švedska i Crna Gora (grupa 6), Danska, Mađarska (grupa 1), Bjelorusija, Srbija (grupa 2), Španija, Austrija (grupa 3), Makedonija, Češka, Island (grupa 4), Njemačka, Slovenija (grupa 5), Francuska i Norveška (grupa 7).

Žrijeb za šampionat u Hrvatskoj je 23. juna u koncertnoj dvorani „Lisinski” u Zagrebu, a šampionat će se od 12. do 28. januara naredne godine, osim u glavnom gradu, igrati i u Splitu, Varaždinu i Poreču.

Bonus video: