Torgovanov: Crnogorski rukometaši su bili prebrzi

Ruski rukometni zvaničnici neuspjeh protiv "zlatnih lavova" nazvali katastrofom
97 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Vujović, Foto: Filip Roganović
Miloš Vujović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.06.2017. 17:26h

U Rusiji vlada nevjerica, jer "zbornaja" prvi put u istoriji neće učestvoavti na Evropskom prvenstvu u rukometu. Iako je u Rusiji sve u znaku fudbalskog Kupa Konfederacija i otvaranju tog Fifinog turnira sa predsjednikom Vladimirom Putinom, ipak su mediji našli prtostora da se kritičkli osvrnu na neuspjeh u odlučujućoj utakmici sa Crnom Gorom u Moskvi (27:27).

"Pričaćemo o razlozima neuspjeha na Izvršnom komitetu, jedino što sada mogu reći povodom prvog propuštanja nekog evropskog prvenstva je - katastrofa!", naglasio je selektor Rusije Dmitri Torgovanov.

"Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena. Prvo sjajno i primili smo samo 11 golova, a u drugom sa nevjerovatnim brojem glupih grešaka čak 16. Ipak, moram da priznam da su crnogorski igrači u suštini bili neuporedivo brži od naših. Uz to, mi smo im pomogli greškama koje su bile odlučujuće, ali ekipa je jako mlada i bilo je uzalud govoriti im da ne srljaju. Negativno iskustvo iz meča sa Crnom Gorom, svakako je iskustvo, koje ovoga puta plaćamo propuštanjem Evropskog prvenstva, ali život ide dalje. Moram da primijetim i da je nekoliko naših mladih igrača pokazalo nevjerovatan potencijal i to je ono što raduje. Tek ćemo, međutim, da vidimo da li će se ovaj neuspjeh odraziti na propuštanje narednog svjetskog prvemnstva ili plasmana na OI 2020.", zaključio je Torgovanov.

A Ruska rukometna federacija je 2017. godinu označila kao godinu velikog povratka ruskog rukometa u svjetski vrh.

"Bez ikakve dileme, podatak da prvi put nećemo igrati na završnom turniru Starog kontinenta je katastrofa! Za Rusiju je nedopustivo da se ne plasira na Evropsko prvenstvo. A ništa nije ukazivalo na to nakon sjajnog prvog poluvremena sa Crnom Gorom, koje je najbolje naše selekcije od kada sam ja predsjednik. U drugom poluvremenu smo počeli sa eksperimentima i ispustili smo uztakmicu. Lično sam ovu godinu proglasio godinom muškog rukometa, a eto, ta godina završila se neuspjehom i prije polovine sezone", kazao je Sergej Šiškarjev, predsjednik Ruske rukometne federacije.

Bonus video: