Adžić: U velikim izazovima se i stvaraju veliki igrači

81 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: EHF
Dragan Adžić, Foto: EHF
Ažurirano: 09.06.2017. 20:08h

"Zlatne lavice" su napravile veliki korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo, pobjedom u Baru nad Bjelorusijom 33:26 u prvom meču baraža.

Dragan Adžić je nakon Olimpijskih igara napravio rez, čini se da mu se rizik isplaćuje.

"Od prvog dana sam vjerovao u ove djevojke, sada vjerujem još više da će nam se to vratiti na kraju ovog vrlo teškog i zahtjevnog perioda. U velikim izazovima se i stvaraju veliki igrači" - rekao je Adžić.

Da li ste iznenađeni savršenim izdanjem desnog krila Dijane Ujkić?

"Ne, s obzirom na to kako je radila u posljednje vrijeme. Znao sam da će kolega sa druge strane misliti da je to naša najslabija karika, prevario se. Samo da ostane ovako vrijedna i posvećena radu i ta pozicija je kvalitetno pokrivena za naredne godine."

Šta ste rekli igračicama na poluvremenu?

"Ove djevojke dosta dobro znam i devet njih je bilo u timu prije dvije godine, kada smo gubili od Islanda šest razlike i dobili 28:19. Podsjetio sam ih na taj momenat i rekao im da imamo još tri poluvremena. Prvo od njih smo dobili 10 razlike, ali je Bjelorusija opasna i biće težak meč u četvrtak. Imamo ozbiljan problem sa povrijeđenim skočnim zglobom Đurđine Jauković, a Milena Raičević i Đurđina Malović još nisu potpuno spremne."

Ujkić: Moramo i u Minsku da igramo na visokom nivou

Junakinja meča je bila Dijana Ujkić, koja je devet puta zatresla mrežu iz 12 pokušaja.

"Na početku se nismo dobro osjećale, jer nismo baš najbolje poznavale protivnice. Ništa još nije gotovo, ovo je samo prvo poluvrijeme, moramo i u Minsku da igramo na visokom nivou, kao ovdje u nastavku. Srećna sam i zbog svog izdanja. Vjerovala sam u sebe i pokazala da mogu" - poručila je 20-godišnjakinja iz Tuzi.

Bonus video: