Rukometašicama provjerili vrijednosti mišićne i koštane mase, masti...

Mjerenje je realizovano pomoću Tanita vage
88 pregleda 0 komentar(a)
rukometašice, antripometrijsko mjerenje, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
rukometašice, antripometrijsko mjerenje, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Ažurirano: 09.06.2017. 07:34h

Zaposleni na nikšićkom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, mr Ivan Vasiljević i Marija Bubanja, obavili su antropometrijsko mjerenje ženske rukometne reprezentacije Crne Gore koja se nalazi na pripremama u Baru.

Mjerenje je realizovano pomoću Tanita vage koja, kako je objasnio Vasiljević, pomoću instaliranog softvera omogućuje da se odredi procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, kao i segmentna analiza procenta masti.

Rukometašice su dobile informacije i o vrijednostima visceralnih masti, o procentualnim vrijednostima mišićne i koštane mase, parametrima metabolizma, a izmjerene su im i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Prethodno su ista mjerenja obavljena i sa seniorima vaterpolo reprezentacije Crne Gore i fudbalerima FK “Mladost” iz Podgorice a, kako su kazali sa Fakulteta za sport, nastaviće sa proširenjem baze vrhunskih sportista.

“Rezultate mjerenja treba na stručan način sagledati i pročitati i na osnovu njih dati smjernice za dalje funkcionisanje sportista, klubova i saveza“, poručio je Vasiljevi

Bonus video: