DRUGI PRIJATELJSKI MEČ U SRBIJI

Adžić odmarao glavne igračice u porazu od Srbije

Milena Raičević odmarala, Majda Mehmedović i Đurđina Jauković igrale po 20, Ema Ramusović desetak minuta...
1 komentar(a)
Jelena Despotović, Foto: Savo Prelević
Jelena Despotović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2017. 17:41h

Opet se mreža Crne Gore u prijateljskom meču sa Srbijom tresla 31 put, ali je postignuto sedam golova manje, pa su „lavice” turneju u Beogradu završile remijem i porazom.

Nakon 31:31 u četvrtak, dva tima su se sudarila manje od 18 sati kasnije, a izabranice Dragana Adžića su izgubile 31:24.

Doduše, selektor „lavica” nema previše razloga za brigu, jer je odmarao Milenu Raičević, Majda Mehmedović i Đurđina Jauković su igrale po 20, Ema Ramusović desetak minuta...

„Htio sam da probam sve igračice. Mlada Nina Knežević je odnosom i radom zaslužila da bude dio seniorske reprezentacije, a prostor su dobile i Branka Konatar i Tatjana Brnović. Igrali smo bez Milene Raičević, Majda Mehmedović, Đurđina Jauković i Ema Ramusović su malo provele na terenu, tako da je rezultat realan. Zadovoljan sam, ovo nam je veliko i vrlo korisno iskustvo. Imamo potpuno jasnu sliku ko koliko može”, rekao je Adžić za „Vijesti”.

U baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Bjelorusije, 9. juna u Baru i šest dana kasnije u Minsku, neće biti dvije ključne igračice odbrane, Andree Klikovac i Suzane Lazović.

Tu „rupu” će pokušati da zakrpi novi bek Krima, Jelena Despotović.

„U ovoj reprezentaciji učinak Jelene Despotović je jako bitan. To je potvrdila u oba meča sa Srbijom i vrlo brzo se adaptirala na sistem. U ovom sastavu, bez Suzane i Andree, ona je jedna od ključnih igračica i raduje što je odmah dala doprinos”, poručio je Adžić.

„Crvene” u subotu nastavljaju pripreme u Baru, gdje će narednog petka dočekati Bjelorusiju.

Srbija - Crna Gora 31:24 (16:13)

Beograd - Dvorana „Voždovac” na Banjici. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Sekulić i Jovandić (Srbija). Sedmerci: Srbija 2 (2), Crna Gora 3 (2). Isključenja: Srbija 8, Crna Gora 6 minuta.

Srbija: Kolundžić, Graovac, Nikolić 4, Rančić 4, Janjušević 1, Milojević 1, Damnjanović 3, Georgijev 1, Lavko 5, Lojpur 2, Obradović 4, Krpež-Šlezak 2, Kuridža 2, Dmitrović 2.

Crna Gora: Hasanić, Babović, Konatar, Jauković 3, Brnović 3, Knežević, Ujkić 3, Malović 2, Premović, Pavićević 1, Ramusović, Klikovac 3, Mehmedović 2, Despotović 1, Raičević, Grbić 2, Božović 4.

Preporučujemo za Vas