Lovćenu osmi Kup Crne Gore

Cetinjani su u finalu Kupa Crne Gore savladali domaći Mojkovac sa 22:15
59 pregleda 0 komentar(a)
RK Lovćen, Foto: Www.facebook.com/rklovcenofficialpage
RK Lovćen, Foto: Www.facebook.com/rklovcenofficialpage
Ažurirano: 21.05.2017. 19:07h

Poslije godine pauze, rukometaši Lovćena su donijeli novi pehar u trofejnu salu kluba - Cetinjani su u finalu Kupa Crne Gore savladali Mojkovac sa 22:15 i osmi put osvojili to takmičenje.

Meč u Mojkovcu je imao dva potpuno različita poluvremena. U prvom niko nije stekao dva gola viška, a domaćin je posljednji put vodio 8:7.

Nakon velikog odmora, do izražaja je došla brzina i duža klupa tima Zorana Abramovića, koji je serijom 7:1 preokrenuo na 14:9 u 44. minutu sjajnim golom lijevog krila Stefana Jaukovića.

Od tog trenutka se više nije postavljalo pitanje ko će pobijediti, a Lovćen je dva minuta prije kraja vodio 22:13.

Jauković je bio najefikasniji sa šest golova, pet je dalo desno krilo Draško Kaluđerović (tri i sedmeraca), a tri Vuk Latković.

U timu Ranka-Bane Popovića, očito istrošenom i umornom od jučerašnjeg polufinala sa Partizanom, najbolji je bio Boris Savić sa šest pogodaka, tri je dao Aleksandar Smolović.

Tako je Mojkovac, šampion Crne Gore iz 2011. godine, doživio i četvrti poraz u finalima Kupa. Lovćenu je ovo osmi Kup od obnavljanja državnosti, a ima i dva iz zajedničke države - 2002. u SR Jugoslaviji, a 2003. u Srbiji i Crnoj Gori.

Bonus video: