Ko će u finale protiv Lovćena?

69 pregleda 0 komentar(a)
RK Partizan Tivat, Foto: Facebook
RK Partizan Tivat, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.05.2017. 10:13h

Po tradiciji, finalni turnir Kupa Crne Gore za rukometaše igraće se 20. i 21. maja. Ali, prvi put u 11 izdanja neće učestvovati četiri tima, već svega tri - Budvanska rivijera je izbačena iz svih takmičenja zbog nepravilne preregistracije, pa će Lovćen danas odmarati i čekati rivala u finalu.

Sedmostrukom osvajaču trofeja na megdan će ili aktuelni osvajač i novi prvak Crne Gore, tivatski Partizan, ili trostruki finalista Mojkovac.

Klub sa sjevera je ponudio najbolje uslove za održavanje finalnog turnira, što dovoljno govori o želji da osvoji drugi trofej, nakon šampionske titule 2011. godine.

"Ova utakmica nema nikakve veze sa onima koje smo igrali sa Partizanom u prvenstvu. Ko bude imao više snage i nerava biće bliži pobjedi, a smatram da su šanse izjednačene", poručio je trener Mojkovca Ranko-Bana Popović.

Nakon izbacivanja Budvana iz šampionata, Tivćani su mogli da dozvole sebi luksuz da u završnici šampionata igraju potpuno opušteno. Prvi strijelac Đordo Peruničić se vratio nakon povrede, ali u timu neće biti kapitena Gorana Lasice, koji se povrijedio u posljednjem kolu protiv Lovćena.

"Ovo će biti najteže gostovanje Mojkovcu. Sama činjenica da je taj klub organizator jasno pokazuje da ima ambicije i da želi pobjedu. Ali, daćemo sve od sebe da odbranimo trofej", poručio je Peruničić.

Meč se igra večeras u 19 časova, u istim terminu je i finale sjutra.

U Mojkovcu je sjutra i finale Kupa Crne Gore za rukometašice, u kojem će Budućnosti rival biti Danilovgrad.

Bonus video: