Adžić: Uvijek drugu utakmicu igramo bolje

Zvanični prvak Evrope prvi duel u Podgorici dobio je 26:20 (12:9)
2 komentar(a)
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.04.2018. 13:36h

Budućnost je plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona ispunila svoj cilj i revanš protiv Đera odigraće rasterećenije, kazao je trener podgoričkih rukometašica, Dragan Adžić.

Crnogorski i mađarski prvak odigraće sjutra u Đeru revanš utakmicu četvrtfinala Lige evropskih šampiona.

Zvanični prvak Evrope prvi duel u Podgorici dobio je 26:20 (12:9).

Adžić je kazao da je dublja analiza prve utakmice pokazala da je podgorički tim u svim segmentima igre imao rješenja za vrhunske igračice Đera, navodeći da su to uspijevale rukometašice koje su i po 10 ili 15 godina mlađe od njih.

"Uvijek drugu utakmicu odigramo bolje nakon analize igrača i sistema igre protivnika. Siguran sam da možemo u Đeru pružiti više. Koliko će to biti dovoljno i za koji rezultat trenutno nije presudno. Presudno je da sezonu završimo sa boljim osjećajem nego što je to bilo poslije meča u Podgorici. Možemo da pariramo velikom rivalu", kazao je Adžić uoči puta za Budimpeštu.

On je naglasio da su rukometašice u svim utakmicama pokazale kvalitet i napredak, odnosno opravdanost projekta.

"Zadovoljan sam, doći u situaciju sa igramo sa Đerom u četvrtfinalu pored toliko problema je veliki uspjeh i nemjerljivo iskustvo koje će se pokazati u narednom periodu", kazao je Adžić.

On je istakao da u Đeru neće moći da računa na Itanu Grbić i Đurđinu Malović.

"Malović nije uspjela da se oporavi od povrede tetive i stopala, dok Grbić ima lakšu povredu prepone", kazao je Adžić.

Budućnost je kao četvrtoplasirana u grupi 2 glavne runde izborila plasman u četvrtfinale, dok je Đer osvojio 1. mjesto u grupi 1.

Podgorički tim je u dosadašnjih 13 mečeva ove sezone upisao pet pobjeda i osam poraza, dok je mađarski tim doživio samo dva poraza, uz 11 pobjeda.

Predstojeći duel biće 19. međusobni okršaj najuspješnijeg crnogorskog i mađarskog kluba u evropskim takmičenjima.

Đer je upisao 11 pobjeda, četiri su završena remijem, dok je Budućnost slavila u tri duela.

Crnogorski šampion izašao je kao pobjednik u dva od tri dosadašnja finala - 2006. nakon remija u Podgorici, trijumf u Đeru donio je trofej Kupa pobjednika kupova, dok je 13. maja 2012. godine u glavni grad stigao trofej Lige šampiona nakon što su izabranice Dragana Adžića nadoknadile minus od dva gola iz prvog meča.

Đer je slavio u finalu Lige šampiona 2014. godine, a bio je uspješniji i u polufinalnim duelima na posljednja dva završna turnira u Budimpešti 2016. i 2017.

Duel u Đeru počeće u 19 sati.

Bonus video: