Poraz od Đera je ostavio predubok trag

Rumunke su u „malom“ finalu ubjedljivo savladale „plave“. Istim rezultatom kao i Mađarice dan ranije - 26:20
58 pregleda 4 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Ehfcl.com
Kristina Neagu, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 07.05.2017. 15:05h

Mečeve za 3. mjesto dobija ekipa koja se lakše oporavi od poraza u polufinalu. Ako je suditi po nepisanom pravilu, rukometašicama Budućnosti je mnogo teže pao poraz od Đera, nego sada već bivšem šampionu Evrope CSM Bukureštu od Vardara, jer su Rumunke u „malom“ finalu ubjedljivo savladale „plave“. Istim rezultatom kao i Mađarice dan ranije - 26:20.

Tim Dragana Adžića je samo dva puta vodio, golovima Kristine Neagu protiv svog budućeg tima u 3. i 4. minutu (2:1 i 3:2).

Rumunka je pogodila i za 4:4 u 6. minutu i to je bilo posljednje izjednačenje na meču. Rival je odgovorio serijom 5:0, koju je zaključila Majda Mehmedović za 9:4 u 14. minutu.

Adžić je sredinom prvog poluvremena izvukao iz igre Neagu, kao i Draganu Cvijić, Kingu, Neli Irman i Biljanu Novović, koje su se danas oprostile od Budućnosti.

Poslije utakmice je najtužnija bila Neagu, koja je briznula u plač, pa su je sadašnje, ali i buduće saigračice tješile.

Veći dio meča su odigrale mlade djevojke koje će naredne sezone nositi Budućnost, a pomagala im je Katarina Bulatović, za koju se još ne zna da li ide ili ostaje.

Posljednji put „plave“ su imale priključak u 37. minutu, kada je Ivona Pavićević pogodila za 15:14, ali su u nastavku do izražaja došli iskustvo i klasa tima iz Bukurešta...

Uz djevojke koje su igrale drugo poluvrijeme, Adžić će na raspolaganju naredne sezone imati i sada povrijeđene Milenu Raičević, Suzanu Lazović i Đurđinu Malović.

Okreće se novi list, možda nova Budućnost bude uspješna kao prethodne dvije generacije, ali neke dječje bolesti će morati da se preleže.

Najvažnije od svega je da Adžić probudi Đurđinu Jauković, koja je na početku seniorske karijere izgledala kao buduća najbolja igračica svijeta, ali je očito da igra pod velikim grčom.

Previše je stegnuta, njen moćni šut je tek na momente dolazio do izražaja čitave sezone. Ko zna, možda je i preopteretilo to što je kao kapitenka dovela tim na fajnl-for, možda ju je to sputalo, možda je imala preveliku želju da se dokaže.

Ali, jedna stvar je jasna - ako 20-godišnja Nikšićanka sljedeće sezone zaigra kako može, možda se Budućnost vrati na fajnl-for ranije nego što je iko očekivao...

Budućnost - CSM Bukurešt 20:26 (12:13)

Budimpešta - „Laslo Pap arena”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Vraneš i Veninger (Austrija). Sedmerci: Budućnost 1 (1), CSM Bukurešt 5 (5). Isključenja: Budućnost 10, CSM Bukurešt 10 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA, Babović (jedna odbrana), Batinović (sedam odbrana), Ujkić 1, NEAGU 3, Jauković 1 (1), Pletikosić 2, Agović, CVIJIĆ, IRMAN, BULATOVIĆ 5, Pavićević 2, Ramusović 4, Novović 1, AHRUK, GRBIĆ 1.

CSM Bukurešt: Jordake (1), UNGUREANU (16), Grubišić, GULDEN 9 (4), Kurea 1, Dake 1 (1), Ajglon-Saurina 2, Bazaliju, Bradeanu 2, TORSTENSON 1, MARTIN 3, MANEA 3, NIOMBLA 2, Lobač, MEHMEDOVIĆ 2, Beme.

Bonus video: