Crna Gora savladala Slovačku, šteta što nije ubjedljivije

"Lavovi" su savladali Slovačku sa 31:30 i preuzeli 2. mjesto u grupi 6. Moglo je i moralo da bude ubjedljivije, jer bi gol-razlika mogla da odlučuje na kraju
65 pregleda 2 komentar(a)
Nemanja Grbović, Foto: Savo Prelević
Nemanja Grbović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.05.2017. 19:51h

Na povratku u bjelopoljski „Nikoljac” poslije skoro devet godina, rukometaši Crne Gore su napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

„Lavovi” su savladali Slovačku sa 31:30 i sa četiri boda preuzeli 2. mjesto u grupi 6. Prva je Švedska sa osam, Rusija i Slovačka imaju po dva.

Šteta je što prednost na kraju nije bila veća, jer bi gol-razlika mogla da odlučuje ako se napravi krug sa Rusijom i Slovačkom. A mogla je...

Tim Dragana Đukića je bolje počeo meč i u 14. minutu poveo 9:5. Izlaskom Boža Anđelića iz igre, Crna Gora je ušla u probleme u napadu, pa su Slovaci serijom 7:1 preokrenuli na 12:10.

Povratkom srednjeg beka mađarskog Cegleda na teren, „lavovi" su opet preuzeli konce igre u svoje ruke i na poluvrijeme otišli sa plus dva (16:14).

Nemanja Grbović je sa dva gola u razmaku od devet sekundi, u 40. minutu vratio plus četiri (23:19), a Slovaci sve do 60. minuta nijednom više nisu prišli na manje od tri gola zaostatka, kada su Dominik Krok i Martin Stranovski pogodili za konačnih 31:30.

Šteta je najviše za taj pogodak Stranovskog, jer mu je Rade Mijatović odbranio sedmerac, ali se lopta odbila pravo u ruke najpoznatijeg igrača gostiju.

„Hvala publici u Bijelom Polju na sjajnoj podršci. Priželjkivali smo malo veću razliku, jer bi to možda moglo da odluči u krugu ako tri ekipe budu imale četiri boda, ali je važno što smo probili led. Bili smo u grču, ali je važno da smo uzeli bitne bodove. Sada nas čekaju odflučujući mečevi sa Švedskom i Rusijom u junu, trudićemo se da se što bolje spremimo”, istakao je Igor Marković, jedini u Đukićevom timu koji je igrao posljednji meč „crvenih” u Bijelom Polju protiv Rumunije davnog 8. juna 2008. godine.

Možda i ključni detalj meča se dogodio u 51. minutu, kada je Vuko Borozan u napadu sa dva igrača manje pogodio za 28:24. Tada je bilo jasno ko će pobijediti.

Grbović je bio najbolji akter meča sa osam golova iz isto toliko šuteva, Borozan je opet bio sjajan i pogodio sedam puta, Vladan Lipovina pet, Miloš Vujović četiri...

Crna Gora - Slovačka 31:30 (16:14)

Bijelo Polje - Dvorana „Nikoljac”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Denc i Rajbel (Francuska). Sedmerci: Crna Gora 2 (1), Slovačka 4 (2). Isključenja: Crna Gora 14, Slovačka 10 minuta.

Crna Gora: MIJATOVIĆ (osam odbrana i dva sedmerca), Mijušković, Perišić, Čavor, Pejović, ANĐELIĆ 3, Marković, VUJOVIĆ 4, Radojević, Čampar, Simović, Ševaljević 2 (1), LASICA 2, BOROZAN 7, GRBOVIĆ 8, LIPOVINA 5.

Slovačka: Paul (dvije odbrane i sedmerac), Štohl, RABEK 4, Guzi, Slaninka, Hruščak 1, Dudaš 2, Volentič 3, PETRO 4, KROK 4, Đuriš 3, T. URBAN, L. URBAN 2, STRANOVSKI 4 (1), Antl 3 (1), Mikita.

Bonus video: