Potvrđena kazna Budvanskoj rivijeri, nemaju pravo nastupa ni u Kupu

Upravni odbor je, tumačeći Pravilnik o rukometnim takmičenjima i Propozicija Kupa, saopštio da Budvanska rivijera Budva nema pravo nastupa na finalnom turniru tog takmičenja
337 pregleda 1 komentar(a)
RK Budvanska rivijera, Foto: Www.facebook.com/rkbudvanskarivijera
RK Budvanska rivijera, Foto: Www.facebook.com/rkbudvanskarivijera
Ažurirano: 27.04.2017. 19:03h

Upravni odbor odbio je žalbu Budvanske rivijere i potvrdio odluku direktora liga Milorada Vujoševića kojom je budvanski tim kažnjen vraćanjem u niži stepen takmičenja, saopšteno je danas iz Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG). Navodi se da je odluka konačna.

Upravni odbor je, tumačeći Pravilnik o rukometnim takmičenjima i Propozicija Kupa, saopštio da Budvanska rivijera Budva nema pravo nastupa na finalnom turniru tog takmičenja.

Vujošević je ranije usvojio žalbu Lovćena i međusobni duel sa budvanskom ekipom registrovao službenim rezultatom 10:0 za cetinjski klub.

Lovćen je direktoru lige uložio žalbu, navodeći da je registracija Budvanske rivijere Budva bila nezakonita.

Odbor je jednoglasno usvojio Pravilnik o edukaciji rukometnih trenera i donio Odluku o verifikaciji Pravilnika o kategorizaciji i licenciranju rukometnih trenera, koji je usvojilo Udruženje rukometnih trenera Crne Gore.

Verifikovana je i kategorizacija rukometnih trenera.

"Odbor je, na osnovu Pravilnika o edukaciji rukometnih trenera, jednoglasno donio Odluku o izboru komisije za edukaciju rukometnih trenera u sastavu Dobrislav Vujović (rukovodilac edukacije), Vladimir Drekalović (viši stručni saradnik za edukaciju) i Maksim Šćekić (stručni saradnik za edukaciju", piše u saopštenju RSCG.

Odbor je za registracionog sudiju imenovao Miljana Vešovića.

Bonus video: